Thursday, February 25, 2010

akhirnya...........

assignment social marketing sal breast cancer campaign baru disiapkan nie hah. hohoho 1 kejayaan.... semalam siapkan article research project las sem. ALHAMDULILLAH... bejaya jugak.... hehehe skang yg dalam proses PR, HR, CTU. PR n HR awal bulan dpn dah nak kena submit. weekend nie cuti 3 ari. ingat nak lepak umah cezen aku s nazri poyos hehehehe tapi busy lagi neh... aiyarkkk!!!!!

Tuesday, February 23, 2010

krisis kewangan yang meruncing........

balik dari kola kangsar aritue malamnya aku bukak notebook nak stat assignment.... "aikk!! menda yg lama sangat nie nak on... x boleh2... aduhai...." mula hangin 1 badan. terus aku panggil emi coz xdek org len dah yg main notebook aku kat umah except dia. malam tue aku marah jugak adik aku tue. dia pon muka panik semacam dah p check pa jadik. kepanasan aku tue disedari adik aku sorg lagi.. ron. dia soh pakai notebook dia tapi masalahnya suma bahan dalam document.

ron: aku beli external hardisk mahal2 bagi ang len kali backup situ la.. kalo x reti pakai bek bagi aku.

alamak.... he's totally right. besalah plak kat emi. bila dia cakap xle on jugak aku just angguk la. esokna anta dia balik hostel bawak terus p fitrah hikmah mntak tolong brader2 situ.. nampak gaya depa kata hardisk rosak. document2 dalam tue suma xleh selamat. muka aku mmg sangat lain dah.. moody giler... brader2 tue cakap nk investigate dulu.... hadui.... group aku plak depend kat notebook aku ja. then seb la ana boleh pinjam notebook balak dia. aku apologize byk2 la kat depa. learning from mistake. hardisk external tue aku save suma document yg smpan. hehehehe

hah simkad aku pon tetinggal kat restoran kat bndar diraja sana. kena wat lain nnti. tue pon pakai duit. semalam plak cek duit aku dalam akaun ana. nazri bank in 250. tgk2 da 180 ja. mau 70 gak hilang. wahhh macam la aku anak org loaded nak biar camtue.... nak kena setle ngan mybank plak. adoiiii!!!!!!!!!!!!!!! geram gila suma benda x menjadik.. malamnya aku ke fitrah hikmah semula... dia gtau good news hardisk aku xdek masalah so suma document boleh selamat. tp bad newsnya motherboard yg maybe affected. kalo HD aritue 200 lebih tapi motherboard maybe dkt 800. mak aih!!!! bek beli yg baru.... lagi la susah ati. napa ntah nasib banyak x menyebelahi aku.... makan kat kedai pon x lalu dah. ngan assiggnment melambak nak ciapkan. aku wat keja gila. malam tue plan nak p umah milah pinjam laptop dia.

ngah tnggu makan tetiba ujan turun lebat selebatnya. ALHAMDULILLAH...... tapi start cuak. boleh ke aku drive BCC ngan keaddan camnie. dahla gelap... confidentkan diri... tue ja cara. balik umah dalam ujan lebat tukar baju terus kuar ngan ana. smpai highway jalan kering. aikk merbok ja ujan lebat. ALHAMDULILLAH....

ana nye nset masuk ayaq tetiba hang. aku sua la enset aku bagi dia pakai coz nset maxis aku still ada. ntah macam mana dia masukan sim smpai tekluar besi ntah hapa. terus xle detect sim. ALLAHUAKBAR..... my hanphone!!!!!! hp celcom aku da rosak... huk3x kenapa nie.... tapi aku x terdaya nak marah.... ana rasa besalah sesangat. xpala bukan rezki aku. dia kata nak repair... tnggu ja la...

otw singgah ec minyak kat caltex lepas giant. stesen tue dalam cket. dah nak ttp tnggal 2 customer ja lagi. ana cuci2 kaki aku betolak terus. nk dekat smpai fais kol ralit sembang aku telepas smpang masuk umah milah. nak wat u-turn aku da bagi signal tetiba sorg mamat motor hon. hah ini aku geram! aku da bagi signal nak hon2 lagi... mamat tue yg xdek sivik... tnggu traffic light tetiba sebuah motor benti sebelah aku. "nak p mana nie??" alamak!!!! dahla cermin tingkap aku tebukak luas. aku da cuak... muka pon xboleh blah! huh aku gerak keta ke depan di follow n tanya lagi. muka ana da macam nak meraung pon dah ada. cepatla ijau.... cepatla ijau....

pas ijau aku terus pecut n masuk simpang umah milah. mamat tue follow gak smpai simpang tue then blah.... pheeww!! then ana story the whole thing... rupanya mamat tue customer dari caltex tadi. masa aku tnggu ana dia dah standby blkg keta aku. MASYAALLAH... langsung x perasan...

aku u-turn pon dia follow. nasib xdek papa. mmg dasar poyos! huhu... smpai umah milah depa da get ready. suma family dia x tido lagi tnggu kami. sembang2 kendian balik. ALHAMDULILLAH xdek papa belak time balik.

minum nescafe.... ciapkan byk gak. aku tido paling last. 5.30 pagi subuh bgn jap them tido spai kul 9. bgn pagi nie.... ntah... penat nak pkir. gadget2 aku suma bermasalah.... muhasabah2 balik... agaknya aku kena bayar zakat nie... hehehehe nnti nak sembang ngan ustat aku samada aku wajib ke x cozz i'm student....

1 benda ja aku ingat... maybe ada silap aku kat mana2 yang aku x sedar aku buat. papapon nnti akan ada hikmah yg aku dapat.... sabor la ati... huhuhu

Sunday, February 14, 2010

mid term holiday

sedang bercuti di kuala kangsar bandar diraja skang.. hehehe umah makcik aku. 3 ari gak la kat sini. bez! yeap excited gak la... memula plan nak p 1 family tapi oleh sebab masalah yg x boleh nak avoid. aku jer bawak adik2 aku datang sini. 2 jam setengah pejalanan. pheww... smpai2 aku rasa macam nak terbang pon ada. hahaha penat siot. petang makcik bawak jenjalan kat kawasan kerabat n istana. masjid ubudiah, then da tasik ke sungai hapa ntah tapi teruja giler.... memang sangat cantik kawasn kat situ. layan hak la mata ngan suasana kat sana. ehehehe..

and utk arini.... aku teman makcik n pakcik aku meniaga nasik lemak n kuih muih pagi tadi. saja nak tmbah pengalaman.. hohoho bes gak even customer kurang cket. maybe sebab hari cuti. layan sembang ngan makcik aku pon ok. dah tue balik umah lepak sat kami betolak ke air tejun plak... ntah hapa nama aku lupa la nnti aku trace balik dr makcik aku tpi dekat je la ngan umah. x dinafikan cuti aku xkan complete kalo x mandi manda kat air terjun nie. hahaha air dia MASYALLAH sejuknya. n mmg enjoy mandi sana. terjun, makan, terjun lagi smpai puas. balik tue pas semayang mmg tido terus sebab penat. petang bgn ronda2 keliling umah. bes suasana umah kat sini. tepi sungai boleh lepak2 mancing.

skang da malam.... makcik plan dinner kat luar n p expo. mintak2 la dapat beli croccs!!!! hohohoho

homework???? ntah... hapa tue? hahaha

a lot of work!!!!!

salam... lama x update blog. hehehe bukan takat x sempat tapi da rasa segan cket2... ngan org2 tecayang pon makin jarang contact. perasaan teruja da kurang diganti ngan perasaan malas...

huhuhu awat???? pe lagik... kesibukan study and macam2 masalah yang remeh2 tapi complicated. huhu....

baru2 nie p inokom... da setle dah. Alhamdulillah..... dari 1st step masuk kami dilayan ngan baiknya oleh pakcik2 guard... so tanggapan utk treat yg seterusnya pon agaknya camtue gak la... overall... suma bejalan lancar. kak fiza and cik ridzuan give full commitment la.... ermm ikhlas ka aku berkata... hahaha x kisah la at least info dapat.

las week plak carik MAKNA kat bedong. dari info kekawan ofisnya da kat area2 situ la tapi bapa kali pusing x jumpak. yg jumpak ofis NUR ja. ngan cuaca memang panas. keta aku plak ekon problem n nak kena pusing2 stereng membuatkanaku sangat hangat hati. kawan2 aku da tegur bila aku stat beremosi. hahahahaa sowie fwenz... rupa2 nya ofis NUR tue yg mmber aku maksudkan... cuba cakap.... aduhaiiiiii........... sengal... hahahaha

skang becuti! aku ada 8 subject and tiap2 1 ada homework... adoiii