Tuesday, June 22, 2010

x paham~

seorang ini... dah berkahwin mengaku belum berkahwin... (trang tang tang dalam FB)

& paling x dapat diterima akal fikiran dia seorang lelaki yan patut dihormati...

errrr.... maaf...
mak da tnggu kat umah...
yeah coming mom!!
dar~

Monday, June 21, 2010

~csc~

just finish one paper, multimedia interactive.... terluka kerana soalan tak memihak nasib aku... member2 pon merungut sakan soalan susah.. yang aim confirm masuk langsung x mncul2... yang x diharap & langsung x paham menda ada plak. yang heran ada yang x blaja pon masuk... ini yang musykil... tapi e boleh buat...
beserah ja.... paper ini memang membunuh pointer haku... huhuhu

esok... total quality management.. harap2nya boleh menjawab ngan jayanya...
chaiyok2!!

Sunday, June 20, 2010

di pasar malam itu~

alamak.... love at the first side??? no3x kali nie dah 7 8 9 side da......
kenapa dia?? ntah.. hahaha suka tengok dia... nak kata kacak, biasa2 ja....
but I admire 1 thing bout him, and honestly sangat2 jelous!!!
he look so calm & have warm smile...
berseorangan sebenarnya aku hari ni da sebab lambat kan...
terserempak plak dalam keadaan yang sangat tidak disengajakan...



smpai kat umah aku termenung panjang mengingatkan kisah tadi
ana: ang demam ka??
me : xlah!!
ana: ang demam ka?? (agaknya dia x dgr jawapan aku)
me: xlah ( dengan lebih confident)


teruk sangat ke muka aku nie... arrghh terus bangun cuci kaki.. segar cket badan..


ooowwhhh by the way, petang tadi jugak ke skolah aiman... aku x tau apa jadik.. mak repot semalam dah dua bulan dia x skolah... & I've got responsibilities to carry on now...
InsyaAllah I'll make sure he come back to school.. after I finish all my exam here... this is my promise to myself & to her sis...
I will try my best...
but the scared thing is..................... how can I talk to his dad!!!!
arrggghhhh hanya mampu berserah~

melawan kesepian.....

adoii aiii... kenapa tetiba teringat lagu nie.... huhuhu layan je la k...
melawan kesepian dari Datok Siti Nurhaliza....




melawan kesepian

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

nukilan dari anakmu...~

dah terlambat ke? harap2nya tidak la kan... memandangkan baru semalam smbutan dia. heh aku da x alert sangat ngan smbutan ni sekarang....

so i wish happy father's day to all fathers all around the world... tanpa kamu
siapalah kami ini...

x lupa kepada insan yang teramat aku sayang, teramat rindu, teramat kasih, teramat cinta.... allahyarham Abu Bakar Mardzuki, my beloved dad in the entire world!! mata kabur seketika...

heh entry kali nie agak emosi.. hahah emosi la sangat..honestly i dont have any idea to express my emotion to all. tapi andai hati ini dapat dinilai... u can see how deep my feeling to my dad. he's everything...

terimbau balik kenangan2 lama besama beliau.. pe yg aku ingat la..... actually dia jarang stay umah sebab keja dia menyebabkan dia perlu out station merata. weekend yeah... so we spend time together, masak dgn mak kat dapur.. (skang mak da sorang2) jenjalan... selalunya playground la da aku & adik2 pon kecik2 lagi.. dia sangat prihatin menjaga anak2 dia yg 7 orang nie...



alkisahnya... 19/9/2002... khamis... pada tarikh itu, ketika aku di asrama bersiap ke sekolah petang, dismbut oleh sepupu aku, sesuatu sedang berlaku & aku kena cepat balik. totally have no idea what actually happened around me that time. seingat aku semua family aku sihat.. sampai umah baru dapat tau abah accident x dapat lagi diselamatkan.... the worst thing i've ever heard and cant believe that... at first... tapi malamnya bila jenazah smpai dan kali terakhir meihat wajah pucat abah, i realize that..... (sekali lagi pandangan kabur) jenazah terpaksa diuruskan oleh pihak hospital sebab keadaan yang agak teruk. tapi muka abah alhamdulillah xdek kesan papa, badan & organ dalaman yang teruk.

kali terakhir jumpak abah hari ahad masa abah hantar balik asrama. pe yang aku ingat masa tgh ikat tali kasut aku tesenyum sorg2 heran dalam hati sebab abah beria2 nak tukar telefon umah yg rosak padahal sebelum nie bebuih mulut mak suruh tukar tapi dia wat dekk... hari tue dia sndiri yg reccomend diri... sempatlla besalam & cium tgn dia..

masih ingat kenangan tu. takkan lupa smpai mati... & sebenarnya smpai skarang aku masih berharap 1 day he will back to our family even it's imposible.

untuk abah... x tertanggung rindu..rest in peace... semoga tenang tanpa gangguan disana... because u're the best! Al-Fatihah....

rasakan di hatimu...
secebis kasihku...
yang kian merinduimu...
biar kau tiada di mataku...
asal kau bersama Penciptaku...
juga Penciptamu..
yang menjanjikan...
pertemuan denganmu...
di syurga milik Yang Satu...
ku tunggu saat itu...
agar terubat segala rinduku...

p/s sebenanya kisahnya panjang... tapi short-cut kan.... sebabnya... biala rahsia

Saturday, June 19, 2010

drama~

hah x sngka aku melayan drama baru... kalau  tak jangan harap...
nie semua penangan cik novel tue...

ada adaptasi rupanya... tajuk lupa plak...
haha gosh!! need to focus back on my study...

~kau sayangku~

cuak eh post aku... jiwang semacam.. hahaha kali nie nak memperkatakan tentang novel yang baru aku pnjam dari sorang sahabat aku, Azimah binti Ahmad. tajuk dia mak aii jiwangan.. tapi kisah dia interesting.


sinopsis:

KAU SAYANGKU mengisahkan seorang gadis yang pada zahirnya seorang yang periang, tapi di sebalik gelak ketawa, senda guraunya, tersimpan satu kisah yang agak pahit untuk ditelan. Adik kembarnya telah pergi bersama cinta yang tidak kesampaian dan keluarganya telah dibenci oleh ibu saudaranya sendiri.
Kehadiran Eddy Sham dan Akif Zamani telah mengocak jiwa remaja Arisa.Kedua-duanya mempunyai personaliti yang menarik dan berkarisma. Mereka mempunyai impian yang sama iaitu ingin memberi dan menerima cinta. Tapi sayang... satu hati hanya berhak untuk satu jiwa.
Lantaran, Eddy Sham terpaksa mengalah dan membiarkan Akif zamani meraikan kemenangan cintanya. Sayang sekali... di saat cinta sampai ke puncak, sesuatu yang tidak diingini terjadi. Redhakah Akif menerimanya? Berjayakah Arisa mempertahankan cinta sedangkan nasib cintanya di tangan orang lain?
 
 
aku bagi 3 setengah bintang. errr.... sinopsis memang cenggitu tapi jalan cita dia menarik. watak heroin pon agresif semacam. bagi aku Bikash Nur Idris ni memang jenis agresif gak kot. I like.. hehehehe xdek la nak jiwa-jiwaan lebih2... novel nie pon actually da lama kuar market. ku baru perasan... wahau!!

menghikayat sebelom tido

i'm not feeling well today. & of course frust... kerana masih mengalami kesakitan yang berulang... mak cakap kena ambik ubat tue dalam jangka masa panjang baru betol2 bertindak... aku perlu sabar untuk hadapi ujian ini...

sakit sebenarnya nikmat untuk mencuci dosa-dosa kecil. jadi kena sentiasa redha..
tapi aku manusia lemah... sakit ini betul merunsingkan perut aku....
ampunkan aku YAALLAH... hambaMU tak kuat menerima ujian dariMU...

anganku... dapat bangun dengan senyuman esoknya..


p/s: teringat cakap sahabatku semalam. dia baru lepas flu & dia cakap tnggu turn aku sakit plak.. hahaha kebetulan yang sangat selalu...

Friday, June 18, 2010

lagu berhantu~

recommendation dari seorang sahabat yang sangat aku hormat. selain cinta, harapnya ketabahan beliau seteguh pyramid..!!

haha well, damn like this song. macam haunted hidup aku. everytime rasa terngiang-ngiang kat halwa telinga. maybe for a moment. but like it damn much!!

pyramid dari iyaz & charice. cute betol minah nie. nyanyi pon lagak bersahaja. that's the thing i most like. xdek sengaja2 nak overacting depan cam tnjuk segala mak nenek hak depa.. hahaha by the way, enjoy the song & lyrics provided!!








Pyramid Lyrics

shawty's love is like a pyramid
we stand together till the very end
there'll never be another love for sure
iyaz and charice here we go

stones heavy like the love you've shown
solid as the ground we've known
and i just wanna carry on
we took it from the bottom up
and even in a desert storm
sturdy as a rock we hold
wishing every moment froze
now i just wanna let you know
earthquakes can't shake us
cyclones can't break us
hurricanes can't take away our love

pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep on goin
forever we will stay like a pyramid
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyramid hey

cold never ever when you're close
we will never let it fall
a story that was never told
something like a mystery
and every step we've took we grown
look how fast the time has flown
the journey to the place unknown
we're going down in history
earthquakes can't shake us
cyclones can't break us
hurricanes can't take away our love

pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep it goin
forever we will stay like a pyramid

like a pyramid girl i'ma show you
that i love you so much that we're gonna get through
even when it storms i will never go
i'ma be the one to keep you safe
before was a love i care more than enough
holding on to one another be the cover when it's rough
mother nature, or disaster won't stop our happy ever after

pyramid... keep it going...
like a pyramid, like a pyramid hey

pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep on goin
forever we will stay like a pyramid

pyramid..
pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep it goin
forever we will stay like a pyramid
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyramid hey

belum tido

sedang mengantuk. sahabat berusaha menyiapkan assignment. aku setia menunggu. diam tak diam 2 3 hari lagi intersessi menjenguk ke penghujungnya & aku mula mencongak2 apa yang bakal berlaku paper kali nie... result lepas sudah membunuh pointer yang cuba aku jaga. kali ni macam mana? belum pasti mereka-mereka boleh menjadi hero penyelamat atau tak..

hakikatnya takda masalah untuk lulus kedua-dua paper tapi untuk menjaga pointer MasyaAllah susahnya...

menguap buat kali ke-18 barangkali. mata pun dah berair.

malam semalam... apa berlaku?? memberi peluang kembali kepada encik chef... muliakah hatiku?? mungkin atas dasar simpati.. susahnya mengekspreskan kemarahan..

alahai... dalam geram, marah, bengang, aku masih berkompromi...

cinta?? tak mungkin...
hahaha~

Thursday, June 17, 2010

outing~

pagi start ngan presentation multimedia ngan madam zana. Alhamdulillah bejalan dengan jayanya... balik umah continue ngan novel baru "kasihku satu" menda yang sedap sangat jalan cita dia...

my cousin sat2 tanya aku kat mana... malas rasa nak outing. serius!!haha tetambah bila ngadap novel, smpai tetido... bila 2 3 mesej gagahkan diri mandi & besiap.

sesampai di pusat bowling.. amboi2 da stat mereka2 nie tanpa aku.. hohoho
honest! gabra jugak, kali pertama meet ngan new friends.. cik leha, cik wan & cik latip. tapi bejaya meng"cover" keadaan.. eheheh ganti leha main bowling kalah,
smbung karoek, sora ntah hapa2.. hatiku hampa... hahaha but at the end not bad da.

bergerak ke umah mmber cik wan... perut meragam dari semalam x pasti kenapa, tapi bejaya makan even sikit. huhuhu

hantar cik leha ke rumah dalam renyai2 hujan~ the end

overal~ sangat enjoy.. berjaya melupakan stress yang menggugat kepala otak. juga perangai encik chef yang makin susah difahami kehendaknya...

aktiviti cuti

mengadap karenah ahli2 keluarga yang mengidap sejenis demam bermusim (bola). tapi bahagia sebenarnya menghabiskan masa dengan family2 aku...


dapat memasak!!! melopong mulut nengok peti ais kat umah yang gedabak besau penuh dengan barang2. peti ais bujang aku?? stok ayaq ais ngan ubat. errr....

dapat tg tv pueh2!! (30 hari mencari cinta) what the lovely muvie... wahau!! smpai aku lupakan sekejap cita cinderella stepsister.. hahaha

& of coz MY MOM!! semakin hari semakin sayang.. hehehe x terluah

sibuk jugak mengecat umah smpai comot segala.. akhirnya...


Sedang berehat2 depan TV lepas makan tengahari dengan family semua. Mata setia dengan tayangan Cinderella stepsister siaran KBS bila tetiba suara mak mengganggu konsentrasi

Mak: ti dah nak menikah ka?

Tergaru-garu kepala yang x gatal ni. 2 3 hari ni ada ke aku wat perkara buang tebiat depan beliau.. rasanya xdek & harapnya xdek la jugak. Biarkan pertanyaan mak dan smbung tengok cita

Mak: mak Tanya ni ang dah nak kawin ka?
Me: awat ni mak?? (muka aku dah berkerut semacam)
Mak: (tergelak) mak yana kawan adik semalam, dah dia bagitau nak balik awal nak at rumah tu mak yana Tanya kak nak kawin ka sakan cat rumah.


Seronoknya menyakat aku yang tidak bersalah ni. Dah cuak semacam tadi. Dalam kepala terpikir, selayaknya umur ini berkahwin tapi woo tidak2…..
Continue watching my movie.

Tuesday, June 15, 2010

egois girl

agaknya tersentap aku bila seorang makhluk Allah menggelar aku "owhh egois girl" dan kenapa manusia ini menggelar aku sebegitu? tidaklah dapat dipastikan secara terperinci. mungkin kerana aku menolak ajakan untuk bejumpak. memangla bila manusia yang tidak dikenali mengajak takkan sesuka hati nak follow... makhluk itu agaknya yang x memahami konsep.

sebenarnya berbekas jugak di hati bila perkataan tu muncul kat skrin laptop semalam. mula me"refresh" balik segala tindakan & perangai selama nie. memang sangat susah nak melebih2 dengan stranger. i should proud with it. takkan rugi dengan kata-kata macam tue. kekalkan saja

Wednesday, June 9, 2010

ponteng....

ni la bahana tido petang. rasa malas + mamai. ponteng class TQM petangnya. sebabnya semalam tido kul 3 lebih ciapkan keja. tapi pagi tadi bejaya jugak ke class. presentation. so petangnya kemalasan melanda diri. hurmm... apa nak kata...
bedebar2 menunggu result esok...

Monday, June 7, 2010

intersessi

masih dalam proses nak menyesuaikan diri dengan kehidupan intersesi. walaupun dah sebulan berlalu. tapi badan still x boleh cope. mind also. hari nie TQM silibus da setle. tnggu nak recap & atudy pasyear. 21-23 final exam. rasa makin dekat tapi aku stil terawang2.. dah di hujung2 pon sebenarnya...

class petang cuba gagahkan diri attend jugak even bantal asyik memanggil.. hahaha
harap tamat cepat2... dengan jayanya.. kalau x 400 aku spend sia2 ja..
masih menunggu jawapan loan. sabarla hati

Saturday, June 5, 2010

dugaan terbaru...

bangu2 pagi cam besa basic routine mesti nak mengeliat, itu da adat even dilarang. huhuhu ntah silap kat mana tetiba aku rasa tegang gila urat tengkuk aku. adus... tidak... sangat bersemangat nak masak arinie... huhuhu sengal leher aku. picit sesikit aku terus online... carik resipi nasik ayam. hehehehe aku x perlukan nasihat pakar CHEF dah pasnie. whatever i wanna eat, i can refer to the online recipe. yeap!! no more CHEF!!! hehehehe lagipon penah dapat tnjuk ajar dari mak yang confirm2 lagi best dari CHEF!! hahaha why i always mentioning that ha?? buang tebiat... lalala~

after check terus ciap2 pe patut & kuar carik barang yg da ciap list. melaram gak ngan barang2... then i started to cook. leher aku kekadang sengal. pandang ke kanan langsung xleh. nak pandang ke kanan kena pusing badan cam robot.. hehehe it's doesnt matter sebab semangat juang yang tinggi nak ciapkan my cooked.

very nice smell.. Alhamdulillah bejaya finished... wahhh bangga x terkata tgk makanan siap depan mata hasil penat lelah sendiri. serius bangga!! hahaha rasa pon da boleh tahan.

sementara tnggu nak makan aku mntak tolong my friend urut cket leher aku nie sebab sangat x selesa. sakit teruk dah sebenanya... rasa lega tapi few minutes later aku mula rasa lain. sangat2 sakit.. YAALLAH.... dugaan apa plak nie... i can't move my head.. rasa cam urat aku nie tegang & xleh nak gerak mana. statik.. memula aku gelak lagi... tapi lama2 da x tahan air mata da meleleh2.. hurmmm it's really hurts me..

bangun, mmber2 cakap bahu aku da senget. hurmm... so sad!!

petang ke farmasi amik ubat. itupon selepas bebincang ngan "doktor panel"
after take those pills.. here i am.. da ok cket..
esoknya??? belum pasti

sama yang sangat kebetulan....



nie budak yang aku jmpak kat jamming studio kat area subang aritue..






nie plak my cousin, amal... pesamaan nie nampam x jelas sangat tapi perangai, attitude, sejibik sebijik. muka pon dekat2 sama... mulut x penah lenguh becakap, hyper2 active smpai penat nak melayan.

tapi yang pasti bahagia tengok kanak2 polos cenggini... makhluk2 durjana yang buang anak merata2 tue... x terasa ke nyesal cket pon bila tengok anak2 org lain bahagia n riang membesar... aku sndiri pon jeles... melayan depa sndiri pon boleh hilang stress n penat. bahagia betul...

ubat2an aku....



memula jiran recommend multivitamin nieh. untuk stamina nak face ngan dunia "U" katanya... rich with vitamins as well as minerals. for me... it is good cozz pemakanan aku kat cnie bukan menentu sangat so bila amik suplemen nie kira help my body la to get enough energy... bau dia... siyes x best tapi aku hampir2 bejaya abihkan 1 botol bila mak aku tmbah lagi 3 botol utk aku n adik2... las2 yang baru nie x berapa terusik dah. x dinafikan aku kurang bedisplin in term tentukan jadual makan hobat nieh.. sabor la hati...



yang nie aku paling x tahan... bau dia YaRabbi...
alkisahnya semalam time balik kg petang tue mak balik ngaji tnjuk aku hobat nieh... aku da garu kepala x gatal... penat doe disua macam2 ubat... tapi sakitnya x penah hilang... bukan merungut... ketidakputus asaan tue ada cket... huhuhu lemahnya makhlukMU ini... back to conversation... so aku tima ja la dah didesak oleh mak. cara makan?? titis bawah lidah... kenapa??? actually bawah lidah nie ada banyak2 saraf2 so dia cepat absorb. tapi rasa dia adui aii masam pelik... bau pon argghhh!!! pening!! kenal buah mengkudu? actually nie dia nye pati tulin & bau dia paham2 la. makan plak kena time perut kosong n xleh cmpur ubat2 doktor. so kena rearrange schedule lagi. pagi n malam pati nie, petang multivitamin...

harapan aku... ubat nie bagi kesan positive... that's all... pesan mak, ikhtiar, selawat doa yang terbaik.!!!

Friday, June 4, 2010

what I hate most!

semalam otw balik kampung antar adik aku.. banyak benda tak kena. rasa nak marah semacam ja. ditambah2 dengan cuaca panas.... tekeluar idea... nie antara list what i hate most in my life...

1) BILA ORANG POLITIK BECAKAP...
nie case pertama... ntah kenapa aku cepat panas bila orang2 politik kuar TV n merepek macam2... aku pon nak merepek skali.. tmbah2 bila dekat2 election... mengaum macam2... tapi ntah betol @ x. mmber aku pon heran kekadang bila tengok news aku cepat complaint... aku pon x paham tapi mmg rasa gampang ja tengok mereka2 nie berkobar2 cakap... hurmmm....


2) BILA KETA LEMBAB PAKAI LANE KANAN
Hah nie 1 hal!!! memang aku hangin 1 badan if drive "makan angin' tapi follow line kanan. ntah hapa2 makhluk2 nie especially kalo aku ngah rushing. aku antara pengguna jalanraya nie menyeru la user2 yang lain, even keta apa lagi gempak dari aku nye.. tapi setakat nak jalan2 tue elok la pakai line kiri. orang pon x tmbah dosa petang2 maki korang. serius!!! if bagi laluan xpa gak nie donno ja... iksh!! memang!!!!

3)BILA KENA TUNGGU
i hate waiting... yeap!!! sebab tue kalo ke bank, post office, or tmpat2 yg kena melangut berejam aku akan carik inisiatif menghilangkan buhsan. selalunya newspaper, manga, mag, & what so ever kind of books as long as aku dapat elak dari rasa bengkak hati bila smpai kaunter. dulu time memuda belia ulang alik balik kampus tnggu bas tue la keja aku wat. kekadang aku kol terus abang aku soh meh jmput & antar... hehehe~ skang turn aku plak jadik driver kat adik2 aku.

4)BILA KENA MEREPEK
haha nie my weaknesses yg paling2 x tahan... kalo mai mood aku x baik aku akan wat muka bosan bila dengar orang membebel lebih2... memang spoil... x payah merepek marah2... tegur bebaik... i will listen and learn from that. untill now, mak aku sorang je kalo marah aku x melawan, cekgu2 pon diam gak even ati nie meraung2.. tapi kalo orang lain... tidak....!


5)BILA BANYAK TRAFFIC LIGHT
ntah hapa dosa traffic light, tapi kekadang rasa nak langgar ja.. hahaha sejak aku jadik driver nie & berulang alik dr SP ke Baling & Kulim also... aku jadik muak ngan traffic light. adui aiii...


6)BILA AKU STRESS
kesimpulannya mudah... menda kat ataas tue xkan belaku kalo aku x stress, mood baik jangan cakap, dalam suasana harmoni & aman. seriously... aku agak susah nak manage stress, selalunya kalo telampau melampau i will cry, pastue tido.. ehehe ngadu kat DIA so i will be much better...


so what's your point of view???????

Thursday, June 3, 2010

our conversation

leka lunch semalam kat cafe ngan mmber2... after TQM classes, handled by madam aznie...
banyak topik sembang & of course la lawak2 lucah pelik x terkecuali... x boleh stop gamaknya kawan2 aku nie... seriau doe!!!

news tv3 tayang citer baru sal masalah israel mengong ngan saudara2 kat palestin.. very pity... apa boleh buat... Rasulullah pon penah warning awal2 kawasan tue xkan aman sehingga ke hmpir smpai kiamat, mereka akan beroleh kemenangan... MasyaAllah...

apiz: eh cane hah nak jadik sukarelawan nak ke sana?? aku da try banyak pon, masuk NGO tp x tau cane nak join.. memang teringin dari zaman skolah lagi..

uit... mamat neh biaq betol... kawan2 aku yg lain da stat lawak2 depa... so the drama betol depa neh... tapi keras gak perut aku... hmm zaman remaja is the best momment....

woops kembali pada conversation tue...
apiz: aku serius nie ampa cam lawak2 plak..

then smbung la discussion tue balik... ada kabel maybe mudah kot.. hurmm its not easy actually to be in there.. ada kemahuan bagus la...

bagi aku... aku seorang yang sangat lemah.. bukan apa... aku x sanggup melihat penderitaan orang lain as well as blood... is it my heart fragile??? hurmm... dont know... tapi aku x punya kekuatan tue...
nnti smpai kat sana aku yg meraung lebih2... macam mana nak tenangkan saudara2 yg lebih derita kat sana... oh no..




then tetiba mmber2 class aku yg lain.. group effa jenguk meja kami. katanya baru balik dari jmpak lecturer account.. da mmber class yg fail... mata aku da tebeliak sakan. aduh!!!!! is it me? yeap i really weak in that subject... aritu nye final... ntah menda aku jawab... jantung aku da macam nak melompat nie!! sabo la ati...

SM,PR Alhamdulillah sume lepas kot... Law, Acc, ada fail.. HR xtaw pe cita... Warrrghhhh cane aku nak digest nie ngah makan disua ngan cita2 haunted nie!!! adoi aiii!!!


gang tue amik makan mula la conversation sal cita final plak... suma da abih makan aku tnggal 2 3 suap. rasa nak hentak 8 ja meja nie.. I am too worried...
mmber2 aku... start to babling bout their perfomance & exausted feel... menda neh... aku x confident law n acc...

tetiba apiz..
"ang rasa ang confident paper mana kis??"

"gulpp!!!" hafiz, azril, ana, imah, aini, i looked everyone staring at me waiting for my answer.... (Tuhan... andai mereka dapat rasa apa aku rasa sekarang)

"ntah... aku x confident SM sebab jwb silap tapi da lulus suma... maybe Law & ACC kot.." terus bangun cuci tangan...


otw ke class CSC,
me: sem depan bapa subject plak??
they: 8 gak weh... kalo repeat xtaula camna... takutnya... aduhai...

me: (AllahuAkbar) mengeluh lagi.....

24 hours is not enough now... i need more... huhuhu

this is reality now... baru terasa betapa berharganya masa skang...
especially time rest!! hurmmmm... penat badan nak menghadapi next2 day..
paperpon... life must go on!!
weekend nie ciapkan log report & assignment project!!
balkis of course you can do it!!!

Wednesday, June 2, 2010

me... here... in class... again!!!

arinie nye multimedia class conducted by new lecturer, madam jasmin... hurmmm kalo sebelum nie madam zana lemah gemalai yang nie quite agressive! wow... nak main ym pon x smpat cozz takot x dapat catch up....
t ku update citer baru...