Tuesday, August 31, 2010

happy merdeka!!!!

xtau nak post apa sebenanya tapi tingin nak tnggal something kat sini utk arini. so here i am... menghabiskan sisa2 cuti ngan aktiviti bosan. sungguh bosan hari ni. nak kuar panas. so memerap dalam bilik ja. adoi ai... semalam sambut merdeka pon dekat umah ja. benci tau.. my love da ala2 hantu raya semalaman x balik2 tapi turn aku nak kuar macam2 dia merepek. hah this is love all about. heheh kamu bernasib baik mendapat saya yan senang mendengar kata tanpa banyak karenah. yang pastinya malam nie sesi membalas dendam bermula bila aku plan nak kuar shoping. hahahha....

oppss tujuan sebena nak wish selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-51 kepada seluruh rakyat malaysia. perrgghh tetiba aku menjadik skema. ok la kan even aku x kisah sangat skang hal2 patriotik nie but deep in my heart that i'm sooo proud to be malaysian. yeahh!!! hidup cukup lengkap & bahagia. politic skang aku da jarang follow. ikut angin jugak. sampai ari2 aku excited tu boleh jek jadik radical but now i'm in love. so politik tolak tepi. hahahahaha

10 malam teakhir ramadhan nie sama2 la kita lebih lipat gandakan amalan kita. ramadhan dah hampir ke penghujungnya... but me... ntahla... banyak masa terbuang ngan benda2  berfaedah pon.. aaku gagal menjadik hamba terbaik.

p/s: x sabar tnggu jumaat nie. berbuka puasa bersama2. of course adik aku jadik peneman. hehehehe xdek can nak nakal2. bagus2.... hope he getting well soon... beliau x sihat tapi aku betambah2 sihat skang. weeee~

Sunday, August 29, 2010

privacy aku!!!!!

kanak2 berebut mencari aku skang. bagi depa aku nie ibarat santa claus ka hapa... huhuhuhu like what had happen just now. balik class aku mmg ingat nak tido sat memandangkan kat class tadi pon mata aku mmg x boleh tahan da. aini pesan bangun 6.30 petang ciap2 nak ke PI. orait.... ngah sedap2 tido rasa tido aku agak teganggu.. so amik keputusan nak bangun ciap2 tapi bila aku bukak mata da nampak mata2 bulat memandang aku. alamak!!!!! terus aku pejam mata balik. bila masa bebudak nie ngintai aku tido xtau..............

them:  'kak bakis tido la... awat dia tido banyak sangat nie..'
           'panggil la dia... dia x larat ka.. demam kot'
           'jom masuk jom... kita panggil dia ajak main'


arrrggghhh!!!!! balam2 aku nampak bebudak nie ushar aku dari pintu bilik.. jangan la masuk adik2ku... bukan kak x suka tapi timing x betol la. sungguh akak penat hari ni...

tetiba dalam pejam mata aku dgr sora ana...

ana: ehh buat apa nie???
them: nak panggil kak bakis...
ana: kak bakis tidoq, dia x larat. nnti mai len

pheeww lega.. mata aku still pejam nak kena belakon smpai depa betol2 balik... dalam balik tu still ada x puas hati cozz aku x bangun.. huhu sori la adik2 kak rasa dunia kak da hilang privacy... 

bahagia ini harapnya berkekalan... amin~

mak: hah cakap dengan sapa tu?? siti??? apa buat keja pon x boleh harap. seluaq baju melayu emi xkan la x cam. x letak sekali tgk skang budak tu tetinggal dah x bawak balik asrama.

tesentap aku masa aku kol adik pompuan aku, som kat umah betanya hal permission bebuka puasa di menara. serius aku sentap + cuak + nak meroyan sekejap. peliknya tadi encik fais kol aku bagitau mak bag green light masa dia meeting dengan mak on phone. alih2 bila aku kol umah adik aku bagitau mak mengamuk. kata aku menggatal plak tu!!! aihh!!! she know me very well lah!! kenapa ayat cenggitu kuar dari mulut seorang ibu!!! hukhukhuk.....

me: bagitau mak xpala emi nak balik plak khamis nie. cuti mid sem lagi. xpala seminggu x pakai baju melayu. baju melayu lain kan banyak lagi... eh biaq betoi mak marah aku???

som: betoi la.. aku x larat dengaq dah nie. sekali aku kena merepek ( sayup2 dgr suara mak soh adik aku susun jadual esk skolah. aku telan air liur)

me: tapi tadi fais cakap green light...

som: fais?? dia ckp camtu?? agaknya dia x paham mak bagitau. tadi pon mak cakap mmg x ikhlas. mak sebenaqnya malas betoi nak cakap tadi. dah la mak x larat, pening balik dari SP.

me: abih tu... aduh... ang som betoi2 la... ang pujuk mak sat...

som: weh aku pon kena skali... nie aku becakap pon nyorok jauh dari mak xmau dia perasan.

me: wehhh aduhh... camna nie.... (otak gila serabut. muka gila cuak)

som: dah la nak p sana pakai baju pa? atas lutut?

me: hah?? eh mana ada.. pakai baju apa pon xpa la.. baju kurung ke, t-shirt pon boleh..

som: wooo ingat pakai skirt... "Mak, pakai apa pon xpa.. xmau pakai baju pon xpa.. hahahaha

me: (blurrrrr)

som: kahkahkahkahkahkahkahkahkah (okey skang aku serius sakit telinga bila adik aku gagah gelak lepas kat aku)

me: woooiii apa nie!! gila ka apa???

som: kahkahkah mak cakap sudah2 la belakon. kesian gila dengaq sora ang. ( kali nie aku dgr sora mak pon dok gelak)

me: woooooiiiiii pekena aku!!!!!!! apa nie!!!! xpa2 belakon x ajak... balik nie nak belakon skali. gila cuak!!! mak bagi green light la nie???

som: bukan takat green, bekelip2 lagi lampu mak bagi

me: yess!!! eh biaq betoi mak bagi. ang cakap la betoi2....

som: yala... tadi tu belakon. skang betoi. mmg mak bagi green light. mak tadi saja malas cakap. dia segan...

me: aik!!! biaq betoi.... fuh lega... hahahahaha

ok that's it!!! antara dialog aku ngan adik ompuan aku. & aku x sangka mak boleh main2kan aku smpai ke tahap nie!!! xpa mak... apa2 pon I love U sooooooo much!!! hehehehe mak pon katanya nak join buka puasa sponsor by my love kat menara... yeahhh!!!

oopppsss Alhamdulillah... harap2nya... ini yang terbaik...
InsyaAllah...

Saturday, August 28, 2010

perkara ini membuatkan aku malas tahap cipan

okey kali ni aku dah mula bosan... bebudak memang x boleh bagi muka tapi awatla yang aku nie terlalu bagi muka & cepat cair bila menghadap bebudak neh!!! aduhhh pening... macam tadik baru masuk asar, umah aku da bising ngan anak2 jiran yang nak mai melepak.. aku plak ngah kalut wat homework. then da dengar sora2 cilik panggil nama aku mntak bukak pnti belakang nak masuk main. memula bole consider, ku advice la cket cakap aku busy then soh depa balik dulu tapi hampehnya terus berebut masuk, gelak2 n lari sana sini. nasib anak orang kalo anak aku, akan ku nasihat elok2 smbil ketam aku slow2 kepit tepi perut. hahaha... ok lah aku kena consider bahawa umo depa baru mencecah 3 taon, perwatakan comel + cute membuatkan aku mengalah. tapi if suka2 ati bukak sana, pegang sini, pijak bantal tilam aku aku da stat rasa angin sepoi2 x reti bahasa kuar ikot telinga aku... ada plak berebut highlighter aku nak kaler tangan. hah hot temp!!!!!

but the problem is... i have no idea on how to express my ANGER!!!! bengang, penat, malas, & sama waktu dengannya, macam mana nak melayan 3 org kanak2 yg belom cukop umo nak paham what is do & what is don't. cakap pon da x bawak papa makna.

akhirnya aku berjaya menghalau mereka secara terhormat. aku bagitau aku nak kuar umah ke kedai, so depa boleh balik dulu. so bila da pakat2 balik aku ingat dunia dah aman. pintu aku ciap lock dah tetiba bunyi lagi ketuk pintu.. kedebum kedebam macam pintu umah aku da nak runtuh.. (tangan kecik pon tenaga boleh tahan). aku wakilkan kawan aku bagitau depa yang aku xdek so senyap la sekejap. ohh by the way kanak2 itu hanya berani masuk kalo aku ada kat umah..

so aku amik masa tu untuk semayang tapi x smpai seminit bebudak tu kedebam kedebum pntu dapur lagi smbil jerit nama aku. memang sangat bising. risau aku jiran2 kuar ke hapa. siyes semayang aku x kusyuk langsung. payahnya YaAllah... dunia aku da hilang privacy.. oh tidak!!!! agaknya da penat tangan kecik tu dalam 10 minit baru pakat lari p tmpat lain. owhhh saat bahagia aku da smpai...

esok2 xtau lagi... petang2 nie pon xtau lagi.... aku mula muak ngan bebudak2 cnie... adehh!!!

Thursday, August 26, 2010

misunderstanding lagi...

aku boleh consider mmber2 dia kaco tido aku x kira malam siang semenjak tukar sim nie. nak melatah lebih2 lagi la aku x amal menda alah tue. tapi bila turn dia aduhai panjang plak muncung... baik aku diam bia dia ok sndiri.. minum susu lagi bebaloi2... hilang stress aku bila susu suam nie masuk perot.. hohoho
i can consider that & i try to consider. org cakap adat bercinta. but sometimes i think that benda remeh2 macam nie agak menganggu mood aku yang nak handle & pikir banyak lagi benda penting yang lain. that's why la aku makin pelupa yerk... huhuhu

masalah class.. faculty aku coop ngan fac marketing x silap nak handle conference. memula aku dapat info katanya menda alah nie free. fac akan sponsor sapa nak jadik presenter but last minute wajib all BAS bayar 50. apa lagi clas aku da stat bising. mana nak pikir loan nak beli baju raya la semua lagi alih2 nak kena spend a lot for this conference. if aku berada kat tmpat depa aku jugak akan merungut but the fact was... aku antara manusia yang kena handle nak kutip duit, announce & so on. so bebal macam mana pown aku still kena bayaq kalo x malu alah aku ngan kawan2 lain... huhuhu

Sunday, August 22, 2010

habuk aih blog aku~

rasa lama x update... hehehe padahal baru je khamis lepas post entry. 2 3 menjak nie xdek entry menarik eh dari aku... hahaha kisah hdup aku everytime colorful & wonderful tapi tu la... kekadang nak taip post malas sey..

1 kisah... jumaat lepas aku akhirnya berjaya bertemu nazri my cousin... so begebang sakan la. banya sangat cita nak share. of course before nie pakat busy dengan commitment memasing. tambah2 da pakat berpunya nie. hahaha masa nak spend time berdua pon always ada distraction. but I always keep in mind that he was worried. I try to understand. & mujur jugak encik sepupu memahami even aku nmpak ketidakselesaan beliau. hohoho thanks nazri.. my life & his life da nampak different now.. tepikir jugak bila nazri cakap aku x sepatutnya becinta lagi skang. hahaha i've got that meaning. aku pon x sangka aku boleh terjebak.. hahaha but the point is... when we talk about feeling.. it's too complicated.. i only hope that this relation gonna work.

aku tetap aku.. nothing's changed & i hope that it wouldn't changed!!!!

Thursday, August 19, 2010

deadline semakin dekat~

lagi sebulan le kira projek talk & dialogue tue akan belangsung & aku makin kelam kabut same goes to other members. tadi da discuss sal makanan, banner, poster, arrgghhh macam2 la kira untuk persiapan seterusnya... tapi tajuk untuk IR nye talk masih zero. aku mmg xdek idea. harap2nya cik GM aku handle la that things sebab aku lebih teruja memikirkan sal makanan & layout semua.. hahahaha

relation aku & nazri became cracks!!! sedih tau!!!! tapi aku sedar.. macam mana kami gaduh pon family relationship nie xkan putus & aku akan betul2 jaga...
my dearest cousin... i'm truly sorry.......

Tuesday, August 17, 2010

aku berjaya even sakit

tido semalam aku mmpi sakit perot yang amat sangat... bila fais kejut aku sahur baru aku perasan yang aku betul2 x sihat. dugaan bermula. tambah2 arini ada presentation. so pas telan pain killer, kejutkan kawan2 aku, aku paksa diri tido. puas jugak carik mood & bertahan Alhamdulillah class pagi aku boleh bertahan. presentation petang kul 2. masa balik class rehat 12-2 kawan2 aku tido aku tepaksa mengasuh anak jiran aku plak. apa mmpi dia hari nie nak mai umah & main macam2.. tapi x kisah sangat memandangkan aku pecinta kanak2.. 2 jam yang patutnya aku rehat dihabiskan dengan sofia tue.

otw ke class aku da rasa seram sejuk balik. alamak presentation!!! for readers info... Class tutor IR dikatakan killer presentation oleh kerana hampir semua group yang present akan di'reject' mentah2 oleh lecturer. yeah madam nie sangatla tegas & semua orang blur apa sebenanya yang dia nak dalam presentation. macam group aku da 3x present & semuanya direject. huhuhuhu kali nie aku kuatkan semangat even malas sebab dia bagi las chance utk present terbaik.

pas anta imah ke class aku gerak ke uk (unit kesihatan uitm) plan aku, aku nak amik injection sebabnya lebih cepat. if tnggu telan ubat, kurang2 setengah jam baru nak ok. tapi smpai2 uk tgk ramai orang... huhuhu skang da 2 lebih. class da stat da. aku mntak kebenaran dari nurse utk amik injection & potong q. tapi cara dia treat aku agak kasar aku rasa bila dia kata aku x dibenarkan amik injection tambah2 nak potong q. eh aku bukan sengaja la!! & why not taleh amik injection?? aku da tesangat biasa. terus aku bebal... duduk balik kat waiting chair. air mata jangan cakap la. siyes aku tetiba menjadik sangat emotional. mana la dengan sakit, treat pon ntah hapa2... pikir nak presentation lagi. mmg dalam ati ingat nak lari da dari uk. bek x payah amik ubat. aku pengsan tengah jalan baru depa tau. tapi tetiba kak tu kol doctor noreha discuss sal aku. terus aku dipanggil masuk. hahaha bahagia balik.

trough discussion & nego, dia setuju nak inject aku. Alhamdulillah, pas dapat inject, ubat, time sleep terus aku ke class. time masuk semua pandang aku semacam termasuk madam. hahaha class aku rasakan tegang sebabnya presentation time. turn aku pasnie. bila aku mntak slide dari imah utk tgk2 balik sumpah aku x nmpak apa yang tulis kat slide melainkan hanya pandangan kelabu... berapa kali aku tampar pipi nak avoid dari pitam tapi still x nmpak.. alamak apa jadik tatau...

smpai turn kami aku doa ja x rebah kat depan. nasib baik slide kat komputer besar so aku boleh nmpak lagi. & mungkin usaha aku nak present diredhai, nmpaknya usaha kali nie aku berjaya. setiap persoalan dia bagi aku boleh jawab dengan jayanya. serius time tu aku rasa aku bangga. even aku bagi time sleep kat dia show me that i'm not feeling well but at least aku bejaya pertahankan diri aku dari serangan soalan2 maut dia.
at the end dia cakap lebih kurang cenggini
"ok you may seat, even some point are not suitable but i can see your effort & u understand the question. still can be accepted."

& aku tersenyum bahagia.. hahaha kwan aku ada tegur muka aku berkerut2 depan class... yala ntah pain killer ke hapa dia inject sebab aku x rasa lega sangat tapi aku bahagia presentation aku running smoothly. balik2 umah aku terus tido smbil selimut litup. sejuk kena hujan.


p/s: kalau la balong rasa apa aku rasa skang... huhuhu musim ujan nie. aku harap sangat balong cepat hntar keta ke workshop.. susah rasanya skang...

ramadhan ini....~

ramadhan nie tetap disambut ala kadar tanpa papa persediaan special. yeap kemeriahan ramadhan dulu & sekarang sangat la berbeza. tapi yala kalo kat umah meriahnya tetap maintain tapi kalo dapat bekumpul semua adik beradik tue paling meriah. bila tiba time posa nie otomatik aku teringat adik2 aku kat perantauan. sorang cheras, sorang arau, sorang SP (dkt ngan aku). macam mana la life depa kan boleh ke cope ngan keadaan sana. nak sahur macam mana... sebab tue time ramadhan nie aku lagi kerap keep in touch ngan depa.


awal ramadhn smpat jugak aku jenguk surau di kampung, tarawikh sama2 dengan jemaah kampung. as usual ada sorang nenek tua kat kampung aku panggil tok nek, umo dia mybe da hampir 1 abad tapi masih kuat sama2 jemaah cuma taon nie nmpak dia da makin uzur. bertongkat ke surau dan semayang pon atas kerusi. dan kali nie aku banyak spend time dengan beliau, besembang & mndengar cerita dari dia. bila balik nak bersalam aku mesti cium pipi dia. ntah kenapa sayang aku rasa membuak2 bila tgk wajah tua dia. 1 kenyataan dari dia yang membuatkan aku banyak sedar kelemahan aku bila

tok nek: tok nek seronok betul malam nie bila tengok ramai jemaah kat surau. kalau x, tok nek dengan pak long ang dua tiga orang mai jemaah sini malam2. bukannya payah kena jalan kaki. pakat ada belaka, moto, kereta tapi x penah nak mai jemaah. malam ni ramai betoi senang hati tok nek, tok nek ni pon ntah malam nie ja sihat, esok2 ntah x boleh mai dah ka taktau la...

esoknya aku menjadi trauma bila aku tgk beliau lambat sikit smpai surau dar aku. tapi bila tgk dia bejalan dgn cucu dia automatik aku rasa senang hati. terus aku tarik kerusi dia so dia amik tempat semayang sebelah aku.

yess!! aku realize tu. skang makin rmai yang makin segan ke surau berjemaah. nak tnggu ramadhan baru nampak muka. tapi kira bagus nmpak muka,

bulan ramadhan..... betapa Allah menurunkan pahala & ganjaran berlipat kali ganda.. tapi ramai umat sekaran yang mensia2kan peluang nie. & aku antara manusia tu. aku x nafikan, kadang2 kesibukan dunia yang x penah abih wat aku lalai. MasyaAllah... aku makin lalai...

Saturday, August 14, 2010

emergency...~

sabtu mnggu lepas... kul 2 pagi aku bergegas drive ke kangar. sahabat aku kematian tok dia so aku antar dia balik umah. aku xtau mana kekuatan aku dapat. dalam 1jam setengah gak naik highway terus smpai umah dia. setengah journey tu aku semangat lagi tapi lepas a.star aku mmg da sangat x tahan ngantok smpai aku smpat halusinasi macam2. nmpak traffic lite la padahal mana ada trafic lite kat highway, nmpak pekan, rumah orang, motor, ntah padahal jalan sebenarnya kosong. tapi Alhamdulillah bejaya smpai. nasib bak jugak mnggu tu aku bawak wira sedan abang aku. 3.30 pagi aku smpai sempat la baca yasin sikit sebanyak. sedara mara pon x bapa ramai lagi. sedih ingat. teringat kenangan aku kehilangan arwah abah, tokwan dan tok aku sebelum nie. pastu aku terus masuk bilik rehat. memang rasa sakit badan. penat drive ke follow cousin aku aritu pon belum hilang lagi. mmg terus aku telena. kul 6 aku bangun ciap2 pe patut. orang pon da mula ramai.

sngguh aku xtau apa patut aku wat. aku smbung baca yasin, then bila orang da makin ramai aku just tunggu smbil jaga anak sepupu dia. plannya balik lepas jenazah dikebumikan.

Alhamdulillah semua da setle aku balik sorang. singgah a.star jmpak sat then terus balik. sesat lagi tapi bejaya carik jalan balik. smpai2 kat umah semayang asar then terus tido x sedar smpai maghrib. tu pon jenuh cik fais kejut. memang sangat penat. paling x boleh blah time aku balik aku knci pintu dalam tapi kunci aku tnggal kat grill luar. if something happen tatau la... huhuhu

kenapa dengan perempuan ini??????

Hujan yang amat lebat malam kelmarin. Tido memang best ahh.. pas besembang ala kadar ngan si kanda, terus aku carik mood tido. 1.35 a.m. si minah nie kol lagi!!!....
Wooppsss actually aku n si kanda da tukar sim. Ada la sorg minah nie langsung xdek ethics x kira masa nak mencarik laki aku. Atas alasan yang logic iaitu nak betanya perihal balak dia (mmber fais) yang rajen wat hal so aku accept la. Kalo x mau x world war III.
Macam malam sebelum tu time balik tarawikh aku dapat miskol dari minah nie. Aku miskol balik dia kol balik kul 5a.m. time orang ngah kusyuk sahur. Bila ngaku kami tukar sim terus dia letak without say sorry or anything. Nampaknya dia da melebih2 nie….

& seperti malam sebelum, aku ngah on call ngan fais dia call masuk bila aku angkat dia letak. Panas balik. Tapi paling panas bila aku da jmpak mood tido dia kol mntak no laki aku. 1.35a.m. okey….. when I said I wont give dia start bentak2 cakap laki dia ngan laki aku. Eeh… laki aku tengah tidor ok & I can sure for that even we quite far from each other. Belum smpat aku explain abih minah nie letak. That’s it!!

Mesej bermula

Me: nie time shon rest & tido. Same goes to other people.sgt x sesuai nak discuss. Gv hm rest. N apa masalah awk dan ____ boleh refer all his friends exclude shon. Hope u understand. Tq

Her: thankz a lot… don’t show our stupid think k. jgn nk belgak speaking bi la sgt. 6pk sgt nk mnjuk2..

Me: x…. awk x tnjuk adab n hormat bila pagi2 buta ggu org len. If ada problem dgn dia pon jgn lepas org len. Pttnya sy blame awk.

Her: whatever arh… apa2 pown sory if I disturb. Chaw.

Dan ketika itu aku rasa amatlah keji kerana aku sangat berdiplomasi ngan minah tu. Dan amatlah bodoh minah itu ketika kata aku stupid… arhhh sekali lagi makhluk ni wat nuisance dalam life haku memang aku hanjeng dia cukup2… menguji kesabaran aku time bulan2 mulia nie ja….

Komen aku??
1. Well encik fais da warning aku jgn bagi nombor aku kat minah nie sebab alasan cenggini la. Ikot suka ati mak bapak nak kol time bila Tanya hal laki dia. Bukan takat laki aku tapi x kira sapa saja mmber laki dia.
2. dia lebih stupid if said I’m stupid. Da ptt kata ku menunjuk2. yes I am so what??? Sebab aku pandai speaking dari ang. Tingat article kat paper yg aku baca baru2 nie. Remaja bukan melayu lebih cenderung speaking dari melayu. Ini kerana parasit2 bodoh seperti minah nie.
3. pompuan nie memang xdek etika. Harapnya pasni dia ggu aku lagi so aku akan lebih ajar dia. Huh!!!


p/s: dari sudut positive: well she teach me how to control my patient. Nampaknya aku berjaya depan dia tapi at her back aku memaki hamun dia sepuas hati!!

Saturday, August 7, 2010

mampu ke kau???

giler menggigil kaki aku semalam. serius penat main clutch. start malam kemarin lagi pas abih smbut besday cik mie ngan classmates aku berciap2 balik umah. ( dalam party tue ada salah paham yang wat aku menci & DOWNNNN!!!!!) ngah bekemas kena plak merepek meraban oleh si dia terus aku melalak. mau tau la.. hahahaha

so dalam 8 malam aku smpai umah dari SP. seterusnya 10 lebih bertolak ke umah mak njang aku. agendanya esok pagi2 buta pas subuh nak bawak family m.njang ke penang konvo sepupu aku, lan & kis wife. malam tue aku paksa diri tido awal la... & aku berjaya sebab buang la aku ceruk mana pon tapi hobi aku 1 nie xdek penah ada masalah bebanding mak aku yang taleh tido. dia hanya mampu tgk anak2 dia mengayam mimpi.. hehehe mak risau sangat pasai umah kot..

so bermula journey aku as a driver terbaeeekkk esoknya. 6.15 pg betolak ke USM. jalan jam kat jmbatan jgn cakap la. kaki aku da letih main clutch. arrgghhh!!! smpai2 8lebih kami anak beranak lepak luar while p.njang n m.njang masuk tgk. alkisahnya bertemu la aku ngan mmber skolah aku sorg nie. so sakan la bergebang. hahaha safinah namanya & she bring me to her room. very nice la. smpat ugak la aku explore USM nie kan....


dalam ku 11 lebih sesi grad setle aku balik dekat mak. next plan, lan ajak ke umah dia kat pendang. ok la tue.. hampir2 sesat aku sebab aku x reti sangat jalan2 penang nie. perjalanan dalam 2 jam lebih & serius aku mengantok tahap maksima!!! x penah seumo idop aku drive smpai ralit macam nie. 2x aku nak hantam lori n masok lane orang. seb mak menjerit. otomatik adrenalin aku bangun & betindak cepat.. huhuhu

rupanya lan bawak ke umah mentua dia dulu... kul 2 lebih baru smpai dengan lunch pon belum. masa tu muka aku da macam toya.. letihhh..... m.njang cakap stgi ke umah lan plak aku da macam nak mengeluh... aduhai... penat rasa cam x mmpu da neh!!!... mak pon smpati tgk tapi pe leh wat.. nazri kol sekali lagi air mata aku meleleh2 kan.. hahaha aku xtau kenapa murah sgt air mata neh!!!


after lunch (aku mkn 3 pnggan k) aku mndi, depa bancuhkan kopi utk aku. mmg depa wat layanan special utk aku sebabnya depa pon pelik + kagum aku sorg drive.. ngee~


ke umah lan. smpai sana aku tido x sedar smbil duduk. ada la dalam 15 minit bila mak ajak balik. bangun cuci muka terus aku fresh balik. mak tido aku drive terus smpai umah m.njang tnpa da masalah...

rehat 30 minit aku ajak mak aku balik umah. 7malam smpai. rehat lagi 30 minit aku terus ciap2 balik SP. kanda hatiku turun SP arini. arapnya dapat la jmpak sat. alih2 dia kata da nak balik aku terus nak balik umah. before tu aku makan dulu ngan sahabat aku gak cik ND. nengok2 kanda aku gtau dia still kat SP, so meet him sat, mnum2 terus ke umah cik su belatih nasyid untuk hi-tea petang nie.

masa smpai depa macam da cuak tgk muka aku sangat penat time tu. yeap sangat2 penat tapi still komited k. 3x rehasel pastu balik semayang terus tido x sedar!!!!!!


mampu???

Wednesday, August 4, 2010

kisah aku

bila miss jaja mesej bagitau dia MC, aku hampir melompat!!! it's time for her to rest.. get well soon madam... & for me masa tue amatlah precious so aku boleh pakai utk aktiviti aku yang x penah sudah...

akan ke kedai kek, tmpahan untuk lecturer kesayang classmate haku...

petangnya sempat la practice nasyid cket lagi. malam nie da nak perform.. uhuhu tatot2!!

post semalam aku sangat benci... kalo la masa boleh diulang aku nak cuba jadi nerdy & pasif. fuuhhh boleh ka aku perangai cenggitu???
x kisah la kan.. asal bahagia itu ada...

dan, dan, dan....... semalam jugak hampir2 bergaduh mesej dgn sorang senior aku. ntah kenapa tetiba aku emosi melampau....
perihal baju BASIC aku & classmate aku. dari last sem lagi masalah nie. time nak kutip duit push giler babas ahh!! x kira ada duit ke x time tu. bila da bayar smpai tengah sem baru nie haram 1 berita pon x dapat. smlm aku cuba menjadik radikal kembali. bila di tanya alasannya company tue letak high price sebab cket bilangan nak wat. paling cepat sebelum raya nie dapat.. agaknya paling lewat time aku da grad nnti. tu pon belum pasti!!! argggghhhh aku kembali emo.. bila ditanya sepatutnya class rep yang lepas update all info for us... tapi kenapa beliau menyepi. bila ditanya beliau menjawab xtau cita... WTH laaaa!!!!

i'll take all d responsibility... update ja cita kat aku. biar aku kecohkan kat class.. huh!!!!!!! x blame kakak tu... dia cuba yang terbaik untuk wat... same goes to the company... class rep??? maybe dia x dpt info...

aku marah sapa ha?????


p/s: kandaku demam arini... MC.. harapnya beliau jugak cepat2 sembuh... masa nak spend utk dia pun kurang. there's lot of work... i wish i could be with him.. tapi x dapat kan... doa je mampu...

p/s 2: dear i love u soo much!! wink' wink'

Tuesday, August 3, 2010

maafkan aku...

a can't be a good leader la... perasaan aku skang... aarrrghhhhh!!!!!!!!! i hate this feeling. pe yang membuatkan aku benci adalah bila aku berada di antara dua pihak & aku terpaksa memilih salah satu... tensen de!!!!!


apa2 pon... aku mntak maaf.... aku x jalankan peranan aku sebaik mungkin. aku down!!!!!

Sunday, August 1, 2010

baby tossing





this is reality!! this ritual actually still famous until now in india where the muslim people there believe that this ritual will give good health for the babies & prosperity for the families. ntah la betol ke x.. kaum bijak pandai cuba la wat research. mana tau nak menguatkan adrenalin ke menda ke kan... kita x tahu ritual orang nie...

yeah nampak sangat kejam, ngeri, x beperikemanusiaan tapi until now masih diamalkan. islam plak tu
aku xkan jusge, readers judge la sndiri