Monday, October 31, 2011

salam bloggers

lama tak update... if ada sesapa yang meroyan tunggu aku post new entry maaf la sebab lama menyepi. selain busy dengan hidup (ye la tu) aku jugak takdek idea + mood nak berblogging.. kang merapu ke laut readers menyampah pulak ye dak... anggap je la aku koma sebentar dari alam penulisan... now... here I am.

life sikit sebanyak makin challenge la... nak kena mengadap final semester. memang stress.. x penah2 aku teriak kat mak aku sebab banyak keja last2 sebak jugak baru-baru ni time call dia. sebab rasa stress yang teramat. aku still x boleh cope dengan life yang macam ini.

baru2 ni ke langkawi interview society kat sana tentang leadership style yang penduduk kuah idam2kan... memang menguji kesabaran, bayangkan kena masuk keluar kampung, ala2 orang buat bancian tu. berpanas hujan bagai untuk dapatkan responden. sapa yang penah handle research tahu la hazab nak dapatkan respondent macam mana kan.... tambah2 kalau melibatkan orang luar sebagai responden macam aku n kekawan aku ni. tapi ada jugak add value yang aku realize... sel2 otak aku dapat berkembang bila aku interview society especially issues regarding politic ni kan... ada yang cakap bagai nak rak tapi last2 pointless...

dapat jugak pengalaman bertemu dengan ketua pemuda umno bahagian sana... cakap berdegang2 la tapi at the end aku rasa macam "u better stop talking nonsense."

orang politik memang pandai bercakap n manipulate everything. kalau yang dapat digest niat sebenar politician ni memang manusia akan jelik & serius menyampah tahap gaban... masalahnya certain people x boleh digest intent sebenar politician n hanya yes bos yes bos. itulah kekadang ada orang yang tak sedar diri tu. becakap macam pakai kepala lutut.

apa aku merepek ni... hahaha sekian

Tuesday, October 11, 2011

x perlu exposure

aku sekarang rajin online, seronok berfesbuk tapi dah malas meroyan dalam ni... ahahahhahaha... dala berfesbuk harus2 la aku dah ter"expose" dengan segala trend2 kat sana seperti gigirl pose dgn mulut muncung or pipi kembung... hahaha motip2...
cuma nak share... kekadang aku tengok rancak sangat kawan-kawan kita berposing dengan pakwe pastu share dalam fesbuk. zaman bahagia la katakan... berbunga2 hati... pastu relationship  pon tukar dari single ke in a relationship with sekian....sekian...

asal sekali tornado melanda, gambar kat fesbuk kemana, status kemana... hilang dibawa pusaran tornado... pastu bilatukar status orang pakat komen... komen kesian ok jugak tapi ada yg like tu x paham... kah3x perli ke hape dowhhh!!!!

bila baik tukar lagi status... aikkkkkkk hamenda bro...

in case aku plak... personal life aku sangat privacy... sebab entah... aku x suka expose hal-hal status aku melainkan kalau hal family... sukeeeeeeeeeeee sangat!!!. kadang2 encik chef sangat tak puas hati ngan cara aku. kalau boleh dia nak je semorang tau we are ehem2... ahah kena explain kat beliau elok-elok...

aku just takmau jadik macam kat atas tu je sebenanya... hak3x... lagi 1 aku rasa aku patut hormat family-family aku. let it just happen in natural kan... dah kawin nnti buat walimatul urus besar-besar biar 1 kampung tau... hehehehe

sekarang zaman bercinta... x payah over-over...

cuma aku agak ralat hari tu one of my friend expose gambar aku n him kat public.. aku sgtttt..... stresss!!!!! bukan apa sangat tapi memandangkan hal sekecik tu jadik something big bila member class especially guys terperanjat n pakat komen... malu... rasa seperti artis pon ada... ramai x percaya it was me.. sabor la hati...


so kesimpulannya... kisah peribadi... simpan sendiri sudah