Sunday, January 22, 2012

tamatkan ijazah

alhamdulillah... aku dh berjaya menamatkan degree. so sekarang bergerak ke new stage of my life... stage menganggur.... huhuhuhu belum dpt apa2 tawaran keja lagi.

demmm lah... serius xdek mood lagi nak berblogging..

Tuesday, January 17, 2012

jangan buat saya benci... amaran keras!!!

aku tak suka mencari pasal dengan orang. carik gaduh lagi la... cari masalah pun bukan hobi aku. so bila ada orang cari bala dengan aku, automatik aku akan benci manusia tu.. cumanya berapa lama aku benci dan tahap kebencian aku tu bergantung jugak la pada emosi aku. 

apa yang aku paling benci??? bila ada orang yang mengatur hidup aku. serius aku benci golongan macam ni. kalau benda salah, kau nak nasihat ok takde hal.. tapi bila benda elok aku nak buat pun nak argue, then tahap kemeluatan aku akan memuncak dan akhirnya yesss saya bengang dengan anda. puas hati????


Saturday, January 7, 2012

benda tu tak mendatangkan masalah pun untuk aku

tamat 1 paper... tapi aku masih lagi bermastautin kat rumah sewa tanpa sebarang agenda... nak balik kampung malas drive... nak keluar berjimba kawan aku dua orang masih ada paper untuk hari ni.... so aku hanya meraban di merbok ni sehingga sorang member kelas aku mesej mintak tolong hantarkan ke stesen bas sebab nak beli tiket.... cuma ya aku paham kebanyakan orang akan berat hati kalau nak mintak tolong... sama jugak dengan aku.. selagi termampu, aku takkan susahkan orang.. melainkan dah nazak sesangat then time tu baru turun hidayah suruh mintak tolong..

sama dengan member ni... tapi bagi aku... no big deal sebab ini hari dia.. hari aku belum pasti.. dan mungkin jugak lebih sesak dari ni... so jangan berkira... selagi terdaya bantu kawan.. bantu lah!!!

member aku punya story agak sedih... mak nye meninggal tahun lepas akibat kemalangan. aku still ingat sebelum subuh tetiba sorang classmate aku call kabarkan... memang mengejut la... macam arwah abah aku dulu... kemalangan jugak... dalam sihat cerdas tu Allah jemput beliau.. memang kami adik beradik terkapai-kapai la sampai demam-demam sebab terkejut... dan untuk member aku yang hilang mak ni lagi la terasa sebab EMAK.. bila disebut emak ni rasanya lebih sedih kot...

dan lebih mengharukan bila dia post entry kat blog bagitau dia x pandai masak... untuk abahnye... terus aku plan dengan encik chef dan hadiahkan dia buku resipi...aku cuma harap dia kuat... tu saja.. dan bergumbira dengan orang tersayang.. hehehehe =)

Friday, January 6, 2012

terlewat 6 hari

malam tahun baru aku sambut di nasi kandar nashmir... orang lain seronok plus bahagia tengok bunga api dengan kapel masing-masing, aku dengan cik azimah, encik mustaqiem dan encik wan aimi betungkus lumus siapkan slide presentation yang dibantu oleh puan penasihat kami iaitu mrs. marhaphizah.. time tu encik chef dah memberontak gila sebab aku berembun kat luar tak balik rumah (jenis tak paham)... tapi aku dah tak kisah, kau nak memberontak ke, nak hentak-hentak kaki ke, buat la... nanti-nanti ada masa aku pujuk sebab apa yang aku buat sekarang ini adalah penentu masa depan aku dan InsyaAllah untuk dia jugak... awak x paham x perlu saya explain apa-apa.

tahun baru, 1/1/2012, aku ada viva.. presentation untuk research aku, yang selama ni gagah ke langkawai, habiskan duit, masa, jumpak YB sana sini kat langkawi tu... inilah hasilnya... untuk course aku, inilah subjek paling tough, perlukan kudrat tulang 4 kerat ni untuk siapkan projek research ni.... cumanya group kami lebih enjoy sebab at the same time sempat lagi ber"honeymoon" di langkawi walhal group lain suffer ya amat.... kami suffer pon tapi dalam mood bercuti time tu... hahahaha
overall.... kami punya presentation antara yang worst on that day. aku x pernah lagi kecundang time presentation, tapi time tu nasib bukan menyebelahi aku... dan aku morale down.. serious!!!! even supervisor aku still give thumbs up tapi di sudut hati kecilku ini (cheewahhh) aku rasa tertekan sebab tak dapat bagi yang terbaik!!!!!


next!! 2012 aku bakal melangkah ke fasa baru... sebelum ni fasa hidup aku statik. belajar, belajar, belajar,..... but now..... degree sah habis dan aku takdek plan nak sambung master (buat masa sekarang). selebihnya aku nak mula kumpul aset dunia... yess!!  aku nak start seeking for job.. faktornya aku dah letih tengok mak aku susah untuk aku.. so time ni biar dia merasa duit aku pulak sebab selama ni asyik aku je memintak dari dia.....

fasa kerja InsyaAllah... kalau tunggu aku nak melangkah ke tahap lebih jauh... kahwin??? tahun inikah??? mungkin.. ya... aku serius mungkin tahun 2012... ini bersandarkan plan dari encik chef yang beria-ia nak move forward to another step in our relationship... persediaan nak menjadik isteri??? encik chef dah pandai memasak.... malahan mengemas rumah pun aku rasa dia lebih berbakat dari aku...buktinya time dia bertandang di rumah aku baru-baru ni bilik aku rapi dikemas beliau.. so aku hanya perlukan aset dunia saja je kot untuk impress him.. hahaha inilah nasib aku..

tapi paling terpenting... bahagiakan keluarga... sebab keluarga... aku sampai ke tahap ni...

so... happy new year 2012... jom kita lakarkan kenangan termanis dan terindah untuk masa yang bakal muncul kali ni... dan balkis... selamat berumur 24 tahun... Alhamdulillah......