Saturday, March 23, 2013

I really don't know how to protect myself

baru sekejap tadi kena tegur lagi... 1.2.3.4..... ok dah tak cukup jari tangan... jari kaki pun dah nak habis. makin membusuk saja nama ni agaknya... tapi aku positifkan diri lagi. maybe ada hikmah. i just hope someone realize what actually happened here.... 

sedar tak sedar dah lebih 6 bulan aku berkhidmat kat ladang ayam ni. Alhamdulillah dah absorb company.. then ada increment dah sikit. ok la kan.... dan kalau dulu aku terbeban dengan banyak keja... skang lebih specific sikit. i'm handling inflow dengan outflow account dalam company. hebat??? tak..... dulu time study account la paling aku bosan sekali. result pun atas pagar cukup2 saja... & now aku jaga account 1 farm besau gedabak ni... lain-lain... aku monitor saja keja-keja yang sebelum ni aku handle macam feed, drugs, vaccines.. & sekarang dalam proses belajar purchasing. on going... target, aku nk belajar semua.. i want to know every single things so boleh jadi good asset untuk company ye dak.. hehehe


masalah aku disini sebenanya adalah my pals sorang ni yang take over keja feed & drugs. sangat pasif.... & aku banyak kali dah receive complaint dari HQ pasal dia. kekadang memang bengang la sebabnya aku kena clear messed yang dia dah buat. & kekadang top management still cari aku untuk setiap messed & i have to answer all the things. bukan nya aku tak bagi peluang tapi bila ditanya diam dan pandang muka aku. suruh aku pulak menjawab. nahai.... memang sakit hati... sebab dia tahu aku selalu ada untuk backup so dia sangat selesa dengan apa yang dia buat sekarang. comfort zone. yeahhh.... sebab dia tau aku akan berusaha untuk cari jalan setlekan mess yang dia create. aku protect dia dari diri aku.. dan of course i'm burden my self...

yess... sakit hati... ini memang ujian. she did something wrong, then she will seek my help to make it clear rather than think by herself. Allah masih bagi aku jalan untuk betulkan keadaan. so selagi tu aku bertahan. tak tau sampai bila.