Thursday, October 9, 2014

Another one step to go.

hari tu aku meracau sakan dalam FB sebab time aku tak dapat nak jawab exam kastam W41 tu. so depa choose another tarikh aku kena jawab. atas bantuan mak & makcik tetiba aku lulus exam. Mashaa Allah kuasa orang tua memang miracle. otak depa lagi advance dari otak aku yang muda belia lagi ni....

oleh sebab aku lulus maka aku serabut perut balik menunggu tarikh interview. tup2 ahad depan pulak dah..... sumpah perut aku rasa tak selesa sekarang. goyah beb. dah lama aku tinggal zaman interview ni. sebab keja skang dah ok... tambah interview kerajaan aku tak pernah attend. nak buat apa lah? baju apa lah nak pakai?? kasut bertutup bukan taste aku... lagi2 interview kerja kastam yang amat berisiko sebab terdedah dengan rasuah...... inilah mentaliti budak bodoh macam aku...

now I just need positive aura.... Hmmmmpphhhhhhh (tarik nafas dalam-dalam & lepaskan pelan-pelan....)

you can do it Balkis. 19/10/2014 tarikh interview di Wisma Alor Setar. berkat doa insan-insan tersayang moga aku lulus dengan cemerlang. amin......

because of my stupid action

bengangnya rasa hati. tapi sebab aku yang bodoh.... yes I am stupid. malas nak cari manusia untuk meluahkan perasaan sebab tiap manusia ada banyak ideologi. nanti bila aku dengar dari pendapat manusia aku rasa diri lebih bengong. so pergantungan sepenuhnya hanya pada Allah. moga Allah ampunkan kesilapan bodoh yang aku buat. coretan kat sini pulak untuk pengajaran untuk aku dan readers supaya jaga setiap kata-kata jangan sampai termakan diri.

why I am stupid?? last two weeks aku dah ter"post" something di wechat yang mengguris hati kakak ipar dan abang aku sendiri. Allah saja tau betapa aku respect abang aku. of course kadang menyampah tapi sebenaqnya aku sayang abang aku beb. aku susah time study dia banyak sumbang kan pertolongan. now he get married...

apa la bengap. so skang depa dah terasa hati dengan aku. sedihnya Allah saja mengetahui. aku tau kak ipar aku memang makan hati gila la dengan sikap bodoh aku ni. apa la Balkis. awak tu lagi berusia patutnya tunjuk contoh yang baik tapi you acting like a small kid. phewwwww

i am stressed today. tak keja. taking E/L from my HR last night. sebab moody. because sebelum ni tak realize aku ada buat salah. semalam baru berjaya muhasabah diri. patutla kaka ipar aku unhappy masa balik rumah mak baru-baru ni. the mistakes happen because of me.

so sekarang apa yang penting adalah tolak ansur. sharing mom is the greatest thing that I should aware from beginning. kasih sayang mak untuk semua anak-anak. kedekot betol aku nie.. your are soooo annnoying Balkis. why la so sudden bertindak macam budak kecik. budus!!!!


p/s: akhirnya aku berjaya melepaskan perasaan. sekarang rasa ok sikit. tadi rasa nak termuntah.