Sunday, December 31, 2017

Pengakhiran 2017

Assalammualaikum.....

Mashaa Allah.... niat hati nak selalu update sini tapi malangnya tak pun... so all memories remains in mind. Yang ingat ingatla... yang x hengat tu berkubur je la....

So... di hujung2 year end nie aku summarizekan je la apa yang berlaku sepanjang tahun ni yang aku sempat catch up.....

1st adalah pasal worklife aku. So far lepas resign dari DPDC Kuala Ketil aku rasa agak bahagia. Well, no more work torture. Tak perlu sentiasa sakit hati kerja. I admit myself pun ada kekurangan but the way management treat me, is totally unfair. I don’t mean overall, but they are some toxic people inside that create unhealthy environment in the company. Kesian... company sangat well known and successful. Tak dinafikan...

So after 5 months unemployed, my ex-boss was called me to join his new company. Purchasing vs system. So 1st November I was start new life.. jauh tercampak di selatan tanah air. Negeri jajahan JDT. Hahahaha I don’t know what element that drive me to be here but thankfully dapat approval dari en.Chef dan family.. same industry which is ayam. But mostly broiler type. Alhamdulillah 2 bulan dah jadi geng johor. 70% dah boleh cope up unless aku sentiasa homesick and rindu air tangan orang utara. The rest just fine la... dapat rumah which is very nice. Tapi kosong berisi katil tilam dan meja makan sahaja... ok la kan... gaji a bit higher compare to previous company. Maka nikmat mana yang kamu dustakan..

Marriage life up down macam roller coaster. That’s nature. Conflict always occured. Normal. But one thing I want to remember happened in 2017. It was when one couple would like to gave their son for us. Memang rasa bertuah sangat dah time tu. but because of some issues, benda tu tak dapat jadi kenyataan and it hurts me a lot... just doakan yang baik2 jela moga lepas ni ada rezeki lain yang mendatang...

There you go... Alhamdulillah 2017 ada sedikit accomplishment diri dimana aku berjaya step out from my comfort zone. Tak mudah bagi manusia seperti aku ni nak keluaq dari zone selesa which is bawah ketiak suami dan mak dan jauh merantau ke batu pahat ni. It takes a lot of courage, efforts, tears of course, and strong physically emotionally. 2 bulan jauh dari family bukan sesuatu yang mudah and I can manage it until now... Alhamdulillah....

Aku doakan semoga di tahun baru aku dapat lakarkan lebih banyak memori manis berbanding yang tak best. Nak lebih berjaya, independent, dan lebih positive. Inshaa Allah





Thursday, June 15, 2017

Bermula life sebagai full housewife

Start 25.5.2017 aku meninggalkan company ayam yang berpengkalan di kedah tu... main reason adalah aku merajuk. Selain tu sebab backbone aku pun dah tak wujud di situ so I feel like buat apa lagi nak stay sana... selain tu??? Banyak monster tua tak sedar diri menyakitkan hati. Fullstop... dari menyakitkan hati so better chaloo dulu..

Well, actually bahagia jugak jadi suri rumah ni rupanya... we have a lot of time to spent. Ohhhh by the way since masih hidup berdua ni memang banyak masa sangat la... most of house chores pulak encik Chef bantu settlekan..

Nak kembali berblogging la... hehehe rindu.