Saturday, July 6, 2013

first update after married =)

tadaa.... akhirnya!! satu accomplishment terbaik pada tahun 2013 ialah aku telah menukar status dari tunang orang kepada bini orang. Alhamdulillah... teringat ayat keramat boss.

"we are going until this far... we accomplish so many things. It's not worth if u wanna give up now" 

Ayat tu kes semalam la tu... aku punya HR beria-ia buat resign letter sebab tak tahan dengan karenah King-Kong yang cuba interfere dan porak perandakan kerja beliau. I'm play safe. get close with him, be a good friends & good listener even hati tak rela. keputusannya.... at least sebulan sekali akan ada Pizza Hut atau McD menjengah ofis untuk dihadap. learn from Tsun Zu, make a friends with enemy. that's better.


kalau previous update aku banyak bercakap pasal takut kawin, seram, tak ready dan segala mak nenek... sekarang ni.... Alhamdulillah, masih dalam proses membiasakan diri. kekadang terasa masih single pasal duduk pun berasingan macam sebelum kawin. sorang di Baling, sorang di Alor Setar. but frankly speaking. It's awesome. no more fighting, no more ignorance but more to tolerance and loves and cares and..... fabulous feeling. ok mengada kan ayat tu... sila jangan muntah.. hehehe

He's not perfect but he complete all my deficiency. aku bukan pengemas bilik yang bertauliah, bukan tukang masak yang bagus tapi dia bravo.. dia bukan penggemar buku, malas cuci baju tapi aku perfect in that stuff. so win-win situation.

and betul perkabaran dari Allah bahawa bila kawin ni rezeki bertambah2... I've got my second increment + promotion.... (yang duduk sila bangun & give a big clap please...) BUT with two month notice if I'm planning to tender my resignation ( statement ni sila boooo). yeah I'm trap here... but it's worth... ok maybe not... sebab jauh dari encik suami.. but It's ok... aku sekarang tengah motivate myself to be strong. tak jauh mana pun AS dengan Baling kan... harapnya boleh la bertahan. untuk masa depan. BTW, sesapa tau ada vacancy area AS just let me know. 200% interested!!!!

everyday when I woke up, I always motivate myself & of course pray.. permudahkan segala urusan dan rezeki (sila aminkan)... because I know it will be difficult for both of us to face this. berjauhan.. sedih oiii...

sekian dulu untuk masa sekarang.




No comments: