Saturday, October 30, 2010

salam takziah

kemalangan melibatkan bas

aku ucapkan takziah kepada seluruh ahli keluarga. kemalangannya semalam but i just notice today bout that news & it was shocked when they mention that all victim is from my hometown which is Baling... warga belia 4B mukim siong. even aku tak kenal tapi aku tumpang bersedih jugak... dan dari sumber berita tadi laporannya ada bagitau yang berkemungkinan bas dipandu laju walaupun sistem brek memang ada masalah.. sedih la kan... fenomena kat malaysia ni agak unic la bagi aku. skang ni musim accident bas plak.

macam hari tu, buang bayi, sebelum2 tu musim ragut... macam2 hal... tapi kes ni pun aku x puas hati.. bagi aku kenderaan2 besar lagi berat ni kebanyakannya pembuli jalan raya... ko ingat ko besar tayar ko banyak suka suki potong sana sini pastu bawak macam pelesit!!! (aku xtau kepantasan pelesit tapi ikut fakta dia memang laju) berhemah la sikit bro... jangan la takut2kan driver2 lain... ko ingat ko bawak barang je tapi keta2 kecik ni bawak anak bini, family memasing.. x ke kesian nengok tekebil2 nak dekat melayang dah time kena potong... ishh3x....

insapla wahai driver kenderaan jalur lebar dan besau gedabak!!!!!


p/s: juga salam takziah buat sepupu yang baru kehilangan bayi kerana lahir tak cukup bulan... perit... yeap... tapi bayi ini akan membantu ibu bapa di padang masyar kelak. berbahagialah kamu wahai ibu bapa~

Friday, October 29, 2010

ada manusia ini

ada manusia ini rupanya dalam diam suka mengungkit... heh mengadu pada orang lain plak... dia patut ingatkan diri dia supaya lebih bersyukur kerana orang2 di sekeliling beliau masih menerima beliau. kamu baik.. yeap i'm totally agree with that. but sometimes u make everyone soooo annoyedd!!!!! yeap that's right. mengungkit tak salah. tapi bila kau putar belitkan kenyataan menampakkan diri kau innocent buatkan orang lebih nak muntah darah mendengarnya... ada paham???

sekian!!!

p/s: aku ikhlas jadik kawan kau..... sebelum ini... aku ikhlas tolong dan susah demi kau..... sebelum ini... tapi skang mungkin aku akan lebih berkira...

p/s 2: dimana tahap keikhlasan anda?????? hah x pasal2 aku pon mengungkit skali

Thursday, October 28, 2010

suka2 cerita 3

seharian harini siapkan assaimen IR.. huhu sesorang punya keja & i don't have any idea whether it is good or not. if not, sorry la kekawan group. gua penat wat dah. pikir yg terbaik... heheh

mood untuk post entry makin down skang sebenanya tapi macam x best biar blog aku besawang ntah hapa-hapa plak kan... so post jela cita mengarut2 pon...

owhhh tadi ke PC fair kat depan shell dekat central square SP. motif buat pc fair hujung2 sem ni???? berkenan jugak aku nak shoping tapi masaelahnya duit dah hout!!!! huhuhu nak shoping pon hilang mood. dan dan dan owwhhh skang aku rajen shoping secara online. patut lah x kuar mana pon dok heran kemana menghilangnya duit2 aku.. hahahaha demmm lah!!!

errr apa lagi erkkk??? also skang dalam dilema... dilema apa??? tu yang kita taktau.. hahaha adala... aku rasa nak start new life la. nak berubah angin berhijrah... ehem2x

dan jugak untuk hari ini aku rasa tersangat excited lah!!! kenapa??? sebab bergurau senda (chewaahh) yeap!! bergurau senda dengan kawan2 skolah lama.. skolah rendah tu... perghhh nnti aku teringin masukkan kisah mmber lama, zaman aku x matang dulu2. memang seronok untuk dikenang... hahahaha lawak doe..

k dah la tu. dar~

Wednesday, October 27, 2010

ehtics suda berakhir untuk sem ini~

ethics and IR done. three papers more to go. politic analysis, management information system and also organizational behavior. tiga2 paper quite easy rather than before. tapi still need attention lebih. kenapa???? yesss!!! carry mark aku sangat hodoh!!! ok2 aku bersyukur sebab at least dia membantu tapi sepatutnya aku lebih berusaha sebelum ni. huhuhuhu

Alhamdulillah dah lepas dua paper. tadi kol mak mintak restu and as usual dia akan tanya bila aku nak balik. haaa paling x boleh blah nak kol mak pon kena queue. why???

me: mak!!! ti kol waiting tadi. gayut ngan sapa??

her: som. dia pon baru habis exam agama. bagitau ingat senang tengok2 susah tapi boleh jawab. ang nak balik bila??

me: xtau lagi la mak. nanti konpem len. ti ada exam ni mak doa lebih sikit. heheh

her: yala2....

antara topik bualan tadi. mak tak pernah lepas bertanya nak balik ke tak. heheh

dan encik chef juga menjadik mangsa kemarahan aku sebabnya nombor celcom baru ni gila mengtekedarah kredit betul. x smpat gayut mak aku lebih2 dah putus. sedey siot!!!


p/s: berjaya mencari cucur jagung tadi. dalam taman ni jugak. thanks cik aini reccomend aku cucur jagung terbaik... beli 4 ringgit hadap ngan housemate tadi. memang terbaeeekkk lah!!!

Tuesday, October 26, 2010

cucur jagung....

saat final exam memang misteri.. paper IR sudah tamat. penyudah yang buatkan aku makin rasa diri aku biol.. paper yang sangat kejam & bengis. boleh pulak soklan yang langsung xde dalam coursework boleh sesuka ati masuk. itu yang aku x paham sekarang ni. ntah hapa aku menipu tidak dapat dikenal pasti. yang pasti aku hanya menjawab menggunakan sixth sense dan juga pengetahuan am. maaf madam saya menghampakan anda.

statement mak: "takpalah nak buat macam mana dah jadi macam tu. usaha lagi utk yang lain2 ni.

statement encik chef: ni yang x best dengar ni... kenapa3x?????

statement aku: "*sigh*"

dalam sibuk2 sengkang mata memahami ethics subject nie sempat aku terlelap mimpi plak makan cucur jagung. (apekah!!!!) mana aku nak tuai jagung dekat2 sini... aduhai... serius aku terngiang2 mimpi tadi. alangkah bestnya berada di rumah.

ada ke orang meniaga cucur jagung kat taman lembah bujang ni yerkkk????



sexy kan3x!!!


ini lagi la mendera emosi aku... aduh...


p/s: rasa kurang semangat post entry.

Sunday, October 24, 2010

peneman

selalunya tiap2 kat rumah sewa ni susu panas je peneman aku. so 2 hari ni aku ada peneman baru yakni adik pompuan aku yang bertandang dan lebih kurang melepak sambil study bersama kat sini... yeah study bersama.... pelik didengar. sungguh seluruh kehidupan aku ini pertama kali berstudy bersama adik aku sorang ni. dia hafal rumus chem, aku ngan IR aku yang x abih2 ni... errrr... gayat plak rasanya... hahah

bibik!!! gua xleh tahan lu datang rumah gua online korean drama tunjuk jejaka2 kacak korea... aduhhhh!!!! penyeksaan sungguh!!!!! syuuhhh balik la arau cepat.. hahahaha xpon duduk diam2

Saturday, October 23, 2010

pernah kau tepikir???

memang membunuh keriangan kalo tetiba tepikir menda alah ni. cube ko bayangkan tengah asyik2 melepak ngan kekawan... huhahuha3x ternganga mulut tetiba badan ko kejang terus nyawa ko hilang. agak2 kat mana tempat ko masa tu?? tambah plak xdek nyempat nak kata, nak ucap apa. kawan2 ko bleh plak gelakkan ko ingatkan ko berlakun drama nur-kasih versi sedih.. aku penah... tapi aku buat jugak...

bayangkan plak masa ko tengah sedap2 berzina masa tu ajal ko sampai.. iksh menzalimi diri sendiri namanya tu. takpun masa ko baru tinggalkan anak ko kat semak tetiba tengah jenjalan sesorang nak balik kau kena langgar ngan mat keta yang baru pekena todi. dua-dua kejang situ..

kalau masa tu ko tengah memaki2 dalam blog, tetiba kau sawan mulut berbuih2 terus senyap.. macam mana plak??? eh aku x mention sesapa k. xdek kena mengena. tapi imagine aku agak tinggi la in term macam ni...

sudut insap ni.. kalau ko dengar bunyik azan tapi ko rasa malas nak bangun berwudhuk, ko rasa nak sambung tido balik.. cuba ko bayangkan ko tido tak bangun2... otomatik sepantas kilat ko bangun... errrr betul tak tekaan aku???? depend orang la kan...








kalau macam ni besar rahmat kan... itu dia... aku?? ko??? dia??? mereka??? Wallahualam

aktiviti terawal....

bangun pagi dengan azam best best sentiasa.. azamnya nak study, no bloging2, no facebooking or googling. so ngeliat ala kadar gosok gigi cuci muka, amik wudhuk, semayang. panaskan air heater, siap sedia dengan susu. heater bunyik masuk air dalam mug bancuh2 slurrrpppp... demmm!!! panas tapi nikmat minum susu. pergghhh okey kembali ke aktiviti. laptop tutup rapat2 bukak notes. mata kusyuk hafal huruf di setiap page note IR. tetiba.... aiiishhh kak di da update cita dia belum???? nazri ada terlibat ngan masalah apa plak kali ni??? facebook aku kang ada orang post something cakap aku sombong tak reply... ada silent readers yang obses ngan blog aku ke tgh berguling2 tunggu aku post entry baru (errkkkk durjana perasan)

mata mula kerling notebook... ALAMAK!!! fokus2... grrrrrr xleh jadik nie!!!

demm!!! manusia memang perangai cenggini. akhirnya aku tewas pada tipu daya syaiton durjana.... xpe2 blogging sekejab amik mood study......... oopppsss baru 2 jam....

sudah la cik balkis... jom lah study.. merepek ntah hapa2...


p/s: my sis dari arau nak bekampung kat sini 2 hari... bosan kat kolej xdek keja

Friday, October 22, 2010

harini yang tak seberapa kena.

betul ke statement aku ni ntah la kan.. memandangkan mnggu study ialah minggu rilex tanpa class so aku bersemangat jugak la nak improve skill memasak ni. maaf la menjak dua menjak ni asyik entry masak je. suka ati aii la kan nak letak entry sampah camna pon. hahah so kembali pada tajuk. bersemangat arini ngan tema ayam masak merah. so bawak kuar keta shoping kat market merbok bersama encik hafiz yang jugak bersemangat nak masak ketam (nak lawan aku la tu) tapi tepakse dilupakan niat jahat beliau memandangkan housemate beliau tidak suka ketam. hehehehehe

so kami berdua beli ayam sorang sebelah. beliau ngan keja beliau aku dengan ayam masak merah aku. da stop beli santan semua cukup da. balik masak plak besama cik fatin, anak jiran aku sorang ni. baru abis UPSR so hobinya mengganggu gugat akak2 kesayangan beliau. bijak kan anak2 sekarang???

masa menumis, pergghh bau menyinggah memang best ahh... lempar bahan cket, mai turn nak letak santan tetiba aku teringat susu cair ideal ada lagi so aku ingat nak abiskan susu tu je. sekali harung terlebih sudah.... bau cabai ke mana diganti dengan bau susu. arrrgghhhh!!!! memang s**l la rasa masa tu. ada je hati nak buang semua. ayam je aku belum masukkan... aku asal masak tak best automatik aku stress x hengat ahh!!! teringat encik chef terus kol tanya camna nak alter. kol mak mesti malu. hahahaha ayat beliau yang aku boleh agak.... " tu la kat umah mak suruh tolong mak kat dapur susah. nak nmpak batang hidung pon payah.....bla3x" ok so camna nie encik chef?????

him: confirm terlebih letak susu ni... susu kan ke da pekat..

me: what?? mana ada??? x sampai setengah okey!!! (tu dia keras kepala xmau ngaku)

him: dah skang amik sos cili + sos tomato, alter slow2

me: betul ke ni... rasa cam nak buang da.. huk3x

him: jangan... cuba ikut orang cakap apa...

me: hmmm...


then... done!!! encik chef memang terbaik lah!!! tapi time merasa, kuah menitik atas kaki plak. melompat jugak aku kat dapur tu..

him: apa yang x kena nya hari ni yg??

me: hahaha ntah... manusia itu tidak sempurna...

sekarang jom rasa ayam masak merah aiii wat special nie!!!


nah untuk tatapan umum. tapi ni bukan original dari aku, aku copy image orang je. hak3x aku nye lagi cun.... jom makan!!!

suka2 cerita 2

there's nothing to be put here actually. hahaha well besa la since "tesampuk" mnggu final ni. eh apa aku merepek ni la... blog jarang sunyi tanpa bebelan ok.. *wink2*...

I'm struggling now & i know all my classmates also. with this subject... Gosh.. makes everyone likes in traumatic. hahahaha Advanced Industrial Relations. WHAT WAS THAT HAH???? basically it explain bout relations between employees, employers and also bout government as 3rd party between them. also tells bout the right between the parties in work industry. the worst thing was yeah... it is easy to understand our job scope as well as our right. (of coz la tau right diri sendiri kan...) but when they ask TO WHAT EXTEND.....?????? hah amenda punya soalan ni madam.... boleh diukurkah sejauh mana?????? smpai ke mana?????? & sampai sekarang aku masih confuse sejauh mana madam ingin menguji aku dan classmate aku ngan soalan cenggini....

yeah skang kan da study week so ingatkan x payah pikir da masalah2 ni tapi sekali dia bagi assignment last minit plak, pastu tutor slide pon nak jugak... memang bikin gua lagi rimas... heh tapi yeap this is my responsibility. kadang2 rasa tercabar terus rasa bersemangat but at last aku surender bila x dapat clue apa dia nak... huhuhu


then i miss my mom. last nite dream my dad again.. bulan ni da 3x kot.. haisyy bulan rindu agaknya. tahun ni mak aku lebih busy. anak dia sorang PMR, sorang SPM, 3 orang lagi struggling face with final exam semester. also to my sis, 1st time final exam at arau. industry chem. hah pandai2 la kau menjawab ye cik bibik. we always pray for you.selalu jugak membebel kat aku susahnya subject2 & test always failed. apa aku boleh tolong??? setakat semangat yang x segagah dulu la...

i notice back my performance is down now. aku sedang mencari punca... adakah kerana facebooking memanjang??? blogging???? busy ngan pangkat darjat???? bercinta??????????????? (pjg cket tnda soal dia)
hmm... mungkin2..... balkis bangun sekarang!!! jom study...

Thursday, October 21, 2010

pandangan kerek........

tak best la betul rasanya menumpang populariti orang nie. ehhh pliss la mana ada aku menumpang glamer orang okay. aku berdiri atas kaki sendiri. macam sekarang jugak ramai yang cakap aku nie senang hati sebab dapat encik chef yang serba boleh masak. so smpai ke tua la aku tak reti masuk dapur. tolong jangan stereotype kat aku okay... susah payah mak aku ajar aku turun dapur, kenal mana satu bunga lawang & bunga cengkih pastu cakap aku x pandai turun dapur. huh kejam sangat statement tu!!!

wahai encik2 sahabat aku sekalian....

aku sedar la aku ni keras cket, jalan bersepah, mulut bising, lalai, cuai. alah semua la yang sewaktu dengannya tapi aku ni aktif jugak kat dapur. if aku tak duduk rumah sewa ni, dapur tu tak berasap okay... (tipu sunat) tapi betul la kat rumah sewa aku rajin gak memasak if mood datang. kat rumah kampung jangan cakap la dah nak bermanja dengan ibu terchenta. kalau kat alor star lagi la dah ada private chef tolong jaga diet aku (opppsss sensored)..

okey macam hari ni aku masak masak lemak cili api ketam + keledek. tapi x berapa jadi sebab keledek terlampau empuk so pecah2 dalam kuah. tapi rasa still maintain boleh kecur air liur. hahaha tetiba riak cket kat sini. tu aku malas bercerita, tapi kalau diam panas je rasa bila kekawan pandang kerek aku. ceh3x!!!!!

situasi petang tadi ketika melepak di rumah classmate lelaki (ada keja penting).. asalnya nampak mmber aku makan karamel so aku mntak la nak cuit cket.

me: hmmm sedapppp (padahal kurang sedap, hanyir telur terlebih)

guys 1: ala ang balkis xpala ada encik chef tolong masak.... eh dia penah masak tak kat ang???

me: penah la... tapi ayam keras!

guys 2: takpa la da kawin nnti lembut la....

me: *demmm!!! apekah statement ini*

guys 1: hahaha smpai ke tua la tak pandai masak kawan aku nie....

guys 2: eh dia pandai masak la weh. aku penah rasa dia masak aritu

guys 1: ang tau mana?? ang tengok ke dia masak???

WHAT THE WHAT la bebudak nie!!!


me: apa ni.... hari ni aku buat masak lemak ketam dgn keledek kot. jom ke rumah

them: hah jom3x

see..... hahahah labahau betul bebudak nie. tapi xpela melawak kawan2.. aku sayang jugak. tapi penegasan di sini ialah aku nak bagitau... if aku terasa nak makan apa2 aku akan online, xpun aku akan kol mak aku tanya resepi. jarang sangat la aku tany encik chef. pernah jugak bertanya & dia tak pernah lokek turunkan ilmu dia. tapi aku yang terlebih segan sebabnya..... if lelaki jatuh "kemachoan" aku plak of cozz la jatuh "keayuan" yang x seberapa ayu ni. so buat masa sekarang aku memang xde masalah & gelabah bewak mana nak cari bahan kalau tetiba bakal mertua ajak turun dapur. gua pakar beb!!! tapi x seberapa... hehehe

sapa nak rasa masakan aku hensap!!! (ok semua takut. aku paham sekarang)

Wednesday, October 20, 2010

sekali lagi aku lalai!!!!!!!!

aku dah xdek daya macam mana lagi nak ubah tabiat lalai aku ni. sungguh kejam pada diri sendiri!!!
sabtu lepas ke sekolah emi dengan adik nizam. ntah apa dibela adik aku sorang ni makan pelahap betol. badan da macam tong dram. mak aku soh jogging pon da malas. 1 tupperware nasik + ayam masak merah mak bekalkan boleh sekali hadap je. tapi aku x nafikan ayam masak merah penangan mak memang the best in the universe la (perggghhh ) kalah encik chef okey!!! ok kembali ke entry asal... ohhh pliss la adik aku dapat plkn. then sesi dialog kami bermula

emi: aku dapat plkn...

me: what??? kat mana??? intake bila????? (sungguh aku kakak prihatin)

emi: xtau lagi.. baru dapat result confirm aku dpt plkn... risau la..

me:?????

emi: wehhh depa bagi makan cukup x kat sana nanti???..........???

okey sekarang aku patut ke x tempeleng adik tong dram aku sorang ni??? memang "membela" agaknya budak ni. membela perut!! heh!!!  paling x puas hati bila dia show off kat aku n nizam PSP baru dia. bagus2... nak spm sempat lagi bergumbira... xpa2 result x cekang nnti ada la habuan. aku kurung dalam stor bagi roti kering ja hari2.. hua3x

cerita pasal careless aku nie... aku n nizam singgah village mall lepak kat video game centre. memang sungguh best lah games2 situ. first aku ngan nizam lepak dalam ala2 box main games ntah hape zoo maniac agaknya. tembak binatang pelik2... da abis main tembak2 rambo plak. tgh2 kusyuk tu ntah sapa pgng bahu aku. hah nie menyirap. baru nak tepis tengok sorang awek cun kat sebelah aku. apahal minah ni. aku perasan kat tangan dia pegang wallet aku. WHAT THE WHAT!!!!!!! automatik tangan aku smbar wallet aku, wish thanks & smbung main perang. muka jangan cakap la malu tahap gaban. ceh!!! abis2 main tu baru aku cari balik awek tu ucap terima kasih betul, then tarik tangan adik aku n blah. arrggghhh macam mana nie... if aku gitau mak aku confirm2 kena bebel teruk... baik diam kan... hehehehe

tu la dia... sekali lagi aku lalai.....

demam final bermula

xdek mood sebenanya nak berblogging semenjak balik bercuti ni tapi kesian plak if ada readers2 yang menunggu kemunculan karya aku kannnnn..... (ok muntah sekarang). hidup makin messy... sama seperti phone number aku. errr... kepada sesapa je la yang mengontek aku, sila ampunkan aku... semenjak encik chef merampas simkad celcom aku (paksa rela) nombor aku da terumbang ambing da... (ayat bajet sadis) sekarang aku pakai 3 nombor, 1 maxis, 2 celcom... hah bajet kaya la. 1 fine day aku nak tolak habis handphone2 nie sebab semuanya xleh pakai. SE aku button masalah, telstra aku deret problem nak carik line 3G. nokia cikai ni jugak yang membantu tapi.... charger pon pinjam orang... demm lah!!! jgn marah aku kalau x jmpak aku. marah encik chef okey......~

lari dari tajuk da entry aku. ok balik ke pangkal jalan. memandangkan skang da stat mnggu final exam (bukan world cup) aku berpura2 membusykan diri dengan study. buat2 la kalut sikit kan. xdek masa nak sms lama2. xdek masa nak merayau2 layan karoek, movie, games semua sebabnya fokus aku skang ialah FOKUS study. hahahaha ape nye statement neh... betul aku serius ni. semenjak bercinta ni aku rasa aku makin ralit la. (kenyataan betul ni) aku kena balik pada tujuan asal aku. perghhhh berusahala balkis!!! yeah3x!!!!

aku nak menyerong balik pada tajuk entry aku. kali nie aku kembali bengang pada management club yang handle baju bebudak class aku termasuk tuan yang bercakap ni. baju ke mana duit kemana. memang aku sangat nak marah. but who cares???????? asal tanya si "akak" (nada sengau) tu. last2 kita jugak yang dibambu balik. ehhhh aku x paham la kak perangai pelik kamu nie. PMS ke hapa ke i'm as customer have a right to know every news & u should disclose everything la. ini nak marah kita balik pastu buat diam. kau bertafakur dalam gua ke menda kak oiiii???? u promise me after raya tapi smpai skang xdek berita. bila aku hangin kau sama naik hanginnya. ntah hapa2!!!!!.

tnggu la aku banyak kredit nnti aku radical balik. saya marah nie... jangan main2....~ huh!!!!!


p/s: errr... selamat berjuang kawan2.. happy final exam~

Monday, October 18, 2010

suka2 cerita 1

baru smpai rumah sewa. 4 hari melepak kat kampung. xdek menda apa sangat pon aktiviti melainkan jadik driver terhormat untuk mak. ok la tu sempat jugak berbakti dekat mak. tapi sedihnya nak balik petang nie aku memang buat perangai. start ngan kereta buat hal nak kena tukar minyak hitam, pastu keadaan kelam kabut. mak plak xdek kat rumah masa aku nak bertolak. apa lagi, automatik bergenang air mata aku masa nak balik. aiseyyy aku x paham gak ngan tabiat aku ni. tambah2 sekarang rasa murah gila air mata aku. semalam tengok "i'm old enough". rncangan reality jepun ajar anak2 depa berdikari. air mata aku boleh meleleh tengok sorang budak tu menangis sebab nak wish good bye kat mmber ia sebab nak pindah rumah. wak luu betol la. sekarang aku nie betul2 sensitif. cis3x!!!

arrggghh x semangat lagi nak post entry2 best dalam nie. nnti la...

Wednesday, October 13, 2010

aku bernasib baik

sungguh aku selalu mengeluh... ada masalah sikit mengeluh, keja banyak sikit mengeluh, lapar mengeluh.... pendek kata aku ni antara insan yang kurang pandai menerima qada' dan qadar Allah... tapi hari ni belajar something. ada lagi insan yang kurang bernasib baik dari aku. maknanya aku adalah insan yang paling bertuah. terima kasih kepada seorang pakcik kerana menyederkan sayan tentang perkara itu. dan hari ini aku x nafikan aku agak berbangga dengan diri aku snediri. seorang pakcik lingkungan 60 an menjual kuih "suci dalam debu" di gerai di SP. datang dari meja ke meja mencari pelanggan... mesra dengan customer. muka penuh suci. tatp muka beliau pon aku da jatuh simpati dan sayang.... such a strong man.... terima kasih pakcik kerana memberi saya sedikit kesedaran....

YAALLAH.... aku tahu aku insan yang hina, sering melakukan dosa.... namun hanya padaMU aku meminta... ampunkanlah dosa2 ku dosa kedua ibu bapaku, guru2ku, sahabat2ku.... YAALLAH.... rahmatilah kehidupan pakcik tadi...lepaskanlah dia dari segala kesulitan dan murahkanlah rezeki beliau... amin.....

FOR THE REST OF MY LIFE....

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009


sedap kan.... maher zain the best lah!!!!

not in a good mood actually...

nak buat slide OB xde mood....
nak burn CD PA xde mood.....
nak bangun gosok gigi sebelum tido xde mood (xde mood pon kang aku bangun la gosok jugak!!!)
nak online xde mood....

haiiii dimana semangat ke wirawati an aku nie xtaula..... semangat tido berkobar2 tapi keja still banyak... demmm lah!!! huhuhuhu

final da dekat de.... aku exam slip pon belum print. tengok la betapa hambarnya aku sambut mnggu exam sem ni. arrggghhh pasai apa nie....

YAALLAH... kembalikan la semangat belajarku... aminn~

Tuesday, October 12, 2010

excited!!!

class pagi da batal so aku ada free time lebih...
ingatnya nak masak arini... asah skill yang makin tumpul
resepinya.... ayam rendang ala2 thai... (hehehe kawan2 aku makan bertambah if aku masak ni)
ini main menu yang lain2 kang smpai kedai baru idea timbul.
encik chef cukup excited kalau aku nak turun dapur. & of course aku lebih2 lagi excitednya...
encik chef.... saya juga ada bakat terpendam okey....
jom kawan2 (ala2 kids di 9)

minggu terakhir yang busy tak hengat!!!!!

ahadnya.... habiskan system project smpai ke tengah pagi. kul 4 pagi baru landing dalam erti kata yang sebenar2 nya... cousin aku kol x boleh tido.... ohooooiiiii rugila kau cik nazri!!!!! aku mendambakan tido. ang ada masa tido appreciate la tahap gila2....... tanpa reply aku hadap tido lagi bagus...

7.08 a.m. encik chef x kejut aku... cis3x terlajak subuh.

8.15 smpai class org da stat presentation. langut mendengar.....

10.00 ke dewan mini. talk from our dekan ttgkuasa istimewa raja2... prof. datuk dr ramlah adam... siyes prof saya minat sejarah n minat ur talk but i'm tooooooo sleepy


10.45 lepak dan tido disurau

1200 kembali ke class untuk presentation

1.15pm balik umah makan, semayang

2.00 ke kelas arab presentation lagi.

4.00 balikmandi, cuci baju, study arab

6.30 bangun tido (masa study sebenanya tido) beli makanan ngadap cita chinta

7.30 mndi smyng siap2 ke final exam arab

8.39 stat exam

10.00 balik semayang, lepak2 sembang then terus tido......zzzzzzz

12.00 oppppsss bangun sekejap. merepek meraban dengan encik chef...

1.00am zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........... inilah yang terbaik sebaik nikmat...

suka2 cerita

KISAH PERTAMA

2 hari lepas... keadaan kelam kabut dengan assignment system yang ntah hapa2 lagi ditambah pulak dengan penambahan ahli keluarga yang menggamatkan lagi keadaan. ada la dalam 5 orang budak kecik yang berkampung kat umah aku sekejap. da wat kecoh sikit2 pastu balik umah masing. aku lega da sikit so kuar kejap tapau lunch segala. balik2 parking moto kat porch je belum tutup enjin lagi..

KAK BALKISSSS!!!!!!!

oh no!!!mereka kembali menyerang.... aku lapar da x hengat ni.... 3 orang sekaligus berebut2 nak masuk umah dulu. aku da tepok dahi. kalau macam ni memang aku kena bukan nursery ni amik upah siap. kawan2 aku pon da malas layan so macam mana aku nak "halau" kanak2 ini secara terhormat???

me: sayang2 semua sini sat kak balkis nak cerita nie...

them: apa dia apa dia!!!!

me: kak balkis lapaqqqq sangaaattt.... x makan lagi hari ni. so kak2 semua nak makan sat k. adik2 balik dulu satgi petang mai plak. ok x macam tu??? (harusla belakon ckit. peluk2, pegang tangan... xpe x jejas pon....)

them: oooo ok.. nnti petang kami mai lain tau..

me: orait!!! macam tu la... ni kak balkis sayang ni.. give me 5 cket!!!

akhirnya lepas depa blah terus aku tutup pntu n kunci... tenang sikit.... phewwww~


KISAH KEDUA

jiran aku wat kenduri doa selamat cket smpena birthdyay anaknya... aku dan kawan2 dijemput. harusla join dah makan free.. orang cakap rezeki jangan ditolak... hehehehe elok bersila, makan da separuh.....

dari jauh dengar bunyi basikal si amin nie. umo dalam 4-5 taon. smpai2 depan umah terus wat aksi cket macho dia cket. tapi bila mata bulat dia nampak aku.....

hah!!! KAK BALKISSSS!!!!!!!!!
WOIIIIIII!!!!! KAK BALKIS SINI!!!!!!


masa tu jangankan tersedak, mau terpengsan aku sat kat depan umah tu malu segan. orang2 tua pandang pelik ja kat aku. paling x tahan bila bebudak lain pon mai lambai aku. so what????? aku terasa seperti artis sekarang. dikelilingi oleh papparazzi yang terdiridaripada golongan kanak2.... OMG!!!!!


okey boleh x sesapa teach aku how to be GARANG MACAM SINGA in front of children?????


p/s: Al-Fatihah untuk mangsa2 kemalangan ngeri 10/10/10. takziah untuk keluarga2 mangsa

Friday, October 8, 2010

aku tahu apa itu erti kehilangan......

sedang bermesej dengan seorang sahabat aku yang baru kehilangan ibu seminggu dua lepas. ni kali pertama aku tanya khabar dia. berminat nak bertanya tapi entah macam berat mulut. yeah nasib kami hampir sama tapi dugaan dia lebih berat sebab ibu bagi aku memberi erti yang paling besar dalam hidup. abah aku jugak terlibat dalam kemalangan. masa itu jugak aku xde bersama dia sebabnya aku bersekolah asrama. aku tau macam mana rasa kehilangan orang yang kita sayang dan amat cinta. terkilan sebab tak sempat mengaku salah aku rosakkan handphone dia. aku cuma sempat berjanji dalam hati bila aku besar dan bekerja baru aku mengaku dan belikan handphone yang lebih canggih dari tu. tapi aku x mampu lawan takdir Allah......

sampai sekarang aku rasakan kehilangan tu. always dream he came back to me & my family..... perkataan kalau selalu ada dalam fikiran aku. kalaulah abah berhati2.... kalaulah aku boleh menghalang.... kalaulah aku ada 6 sense..... kalaulah ada orang selamatkan abah lebih cepat..... kalaulah bukan abah yang accident.... kalaulah abah masih hidup..... kalaulah abah di sisi aku sekarang........ dan.... kalaulah perkataan kalau ini boleh direalisasikan.............

harapnya sahabat aku boleh menjadi lebih tabah dan kuat dari aku. janji Allah itu sentiasa pasti....yang masih hidup bersedialah... abah... I miss U sooo much... rest in peace..

Thursday, October 7, 2010

homesick!!!

2 3 ari lepas kol mak nak tanya kabar.. soalan pertama dia... "nak balik ke??" sob3x nak terburai air mata den nie ha... mnggu ni xleh balik la mak... ada keja....

tadi kol mak nak bagitau ada test nak mntak restu doa...

me: mak ti tgh drive ni.......
mom: nak balik umah ka???
me: (belum abiskan ayat) xla mak... ada test... mak doakan la...
mom: yala mak doa.. mnggu ni balik???
me: ada conference la mak... xleh balik kot...

sumpah!!! kalau mak tanya lagi pasni konpem bilik aku nie banjir!!!!! aku sedang berkira2 nak lari balik even sat jenguk umah. (poyos gila padahal baru 2 mnggu x jenguk kampung) arrgggghhh aku x peduli la org ckap aku anak mak ke, anak manja ke, homesick ke, kalau aku kata aku nak balik aku boleh je jadik keja. tengah2 malam sorang2 pon keja aku jalan if bekaitan ngan homesick nie... tapi mak.... skang ti terikat dengan komitmen.... sungguh rindu umah tapi kena setlekan kat sini dulu....

mak aku memang... asal aku kol je mesti tanya nak balik ka x....confuse gak kekadang....
1) adakah bila aku nak balik kampung je baru aku kol mak bagitau so skang pon bila aku kol naksembang bab lain dia akan ingat aku kol bagitau nak balik?????

2)adakah mak meriindui anaknya ini & berharap aku pulang?????

3) adakah mak nak mengajak aku jalan2 sebabnya aku lebih sporting dari balong?????

tapi bila hari aku nak balik tapi lambat smpai pon mak akan kol tnya duduk mana skang so aku assume mak memang tnggu aku... hehehehe mom i'll be back this weekend... sehari & sekejap pon jadik lah!!!

Wednesday, October 6, 2010

dua kejadian~~~

baru abis test 9.30 tadi. soalan dia pergghh mengancam kalbu. ada boleh jawab rilek ada jeling mmber sebelah ada mntak tiru ketas terus. hahahaha fenomena biasa di dalam class especially wanted class cam class aku neh. errr... study kurang memang nak dapat mark gempak susah la..... ini kejadian pertama...



kejadian kedua penting okey dalam history life aku.. hehehehe tarikh hari ni sebenarnya (06/10/2010) merupakan anniversary aku kenal encik chef. weee~ da setaon kenal rupanya padahal rasa macam baru. hehehe ntah hapa mmpi aku pon ntah 1st time kenal dia aku tick dlm kalendar handphone aku. padahal memula kenal aku da gaduh lain macam. hahahaha x sangka hubungan nie akan continue sampai ke tahap nie.

kepada encik chef, terima kasih menerima diri ini seadanya walaupun diri ini banyak kekurangan. lagi melayan karenah aku yang banyak songeh, kaki buli, kaki jalan, kaki tidor, sungguh tiada istimewanya insan ini melainkan messy + annoying semata2.. hahahaha aku cinta kamu. terima kaseeeyyyy ( sila baca dalam nada ellycats)



"cinta itu seperti bunga-bunga,ia akan tumbuh di setiap hati yang ingin di mengerti di setiap hati yang rindu di dampingi,,
cinta iu seperti seekor kupu-kupuyang indah dan tak mungkin di sentuh,tapi keindahanya dapat menjadikan sebuah taman yang menenangkan.."

oh tidak!!! entry aku sangat jiwang kali ini... 

Tuesday, October 5, 2010

i've got recognition~

wah9x teruja giler ahh tadi time present IR.. at last my dear at last!!!! i'd got recog from my respective lecturer.. rasa macam nak pusing 1 dunia. nak jugak melompat dalam class tadi tapi nmpak x behave sangat plak... tapi seriously i'm proud to be myself lah!!!! yeah!!!!!!

apahal yang super duper excited ni cik balkis??? yess kerana tiap kali presentation slalunya dibambu ok... pastu di'investigate' point smpai diri sndiri blur xtau nak jawab. speechless!!!!!ingat senang nak dapat recog dari beliau?? tapi tadi aku berjaya.. hahaha point aku ja ok.. yang lain still problem tapi xpa... will be improve..

next two weeks start final... camna ya perfomance aku sem nie....

warkah buat nazri.

warkah berlagu pilu ini ditujukan khas kepada sepupu saya yang jauh di mata tapi dekat sikit di hati. beb aku mintak maap banyak2. skang aku da selalu sangat mungkir janji, jarang kontek ang, aku mengaku beb, aku mengaku sangat..... banyak benda yang menghalang kita skang. huhuhu

beb,
sungguh aku rindu ampa, teringin nak jumpak pakngah, makngah but there are some obstacle that i have to bare before i can be with u guys & of course u know that much better kan... sungguh skang aku sangat busy & u know what lagi 2 mnggu aku nak final tau... huhuhu pity me la...

beb,
aku bersalah dengan ang. we create too many memories before but now it seems that we keep far away. (betol ke ayat aku nie) ahh no matter la beb but can u give me time to rearrange back all those things. aku still culture shock skang. ang pon tau menda nie datang mengejut so i need time untuk atur balik semua nie.

beb,
u're the only person that already know me inside & outside. please... i'm not changed but i'm still blur which decision i should made. i'm not changed!!! trust me on that.

beb,
if u read this u just shadap ok... jangan nak perli aku lebih2... ataupun rasa kembang semangkuk kerana aku publish 1 entry untuk ang. sooooo annoying. hahahahahaha

p/s: baca smbil hayati lagu blog aku nie. fuhhh tangkap jiwang habis la!! hahahaha


p/s 2: wekkkkkkkk =P 

pleasure moment aku

apa lagi yang lebih rilex dari mengadap laptop, tangan menari2 lincah meluahkan isi hati smbil menikmati yogurt nestle perasa strawberi???? (semayang, baca al-quran, bersenam, tido, melamun harap wedding ceremony ala2 anak datuk naza.....) ok fullstop.! ada banyak cara menzahirkan rilex sebenanya okey... hehehe aku suka yogurt. biar dia cuci usus aku sekejap.

moment ini hanya sekejap bila yogurt aku da abis da tetiba pikiran aku kusut memikirkan weekend ini. ibu!!! anakandamu tidak dapat pulang bermesra-mesraan bersama ibu terchenta.. hu3x..... jumaat ada test ethics, then ke open house umah fut. sabtunya ada conference kat SP inn.. kusut habaq hang.... aku sebenanya da homesick nie. padahal baru je smpai sini tapi apa boleh buat... makin duduk umah sewa ni makin kusut nak pikir. ok imagine... hidup busy, makan x sempat, kepale asyik pikir assignment, class, test, quiz,. tu tang kepala, malam2 kena stay up plak ciapkan keja, assignment, study. makan pon macam skip2 je. perut asyik berkeriut... nak pikir bayar duit sewa, minyak, keta, makan, minum, bil air, api, streamyx.... fuhhhh aku berjaya menyerabutkan readers sekali. hahahahaha

tapi serius rasa x sihat bila pikir weekend nie kena mengadap kat sini lagi. if balik boleh lepak2 tenangkan fikiran dengar ceramah mak yang free tu. hehehehe

sabarla hati~

ethics application - hedonism

pembbuka bicara... baru sudah mandi.. bangun pagi sakit tekak x hilang so cuci2 baju terus mandi.. bia panas badan hilang...

aku teringin jugak nak kongsi bahan2 ilmiah dalam ni. contoh macam semalam aku baru disedarkan oleh lecturer aku mengenai puak hedonist ni.. ini bukan so sort of religious like hindu okey tapi macam pegangan la ( aikk pe beza pegangan n agama??) biarkan yang tu.. tapi aku suka membicarakan di sini mengenai lifestyle followers2 nie.

hedonism = is a school which argues that pleasure is the only intrinsic good.[1] This is often used as a justification for evaluating actions in terms of how much pleasure and how little pain (i.e. suffering) they produce. In very simple terms, a hedonist strives to maximize this net pleasure (pleasure minus pain). sources from wiki

sape plak amik notes aku semalam... aku malas menghilangkan mood so aku taip je la apa aku paham yerk.... makna kat atas tu dia mementingkan pleasure and avoiding pain. that is ethics from their perspective. x paham lagi??? okey macam nie ye readers....


as an example, kamu tengok kaum rasta dah la. rambut pintal2 macam mop, dah la susah nak jaga 1 hal, sekali kena attack ngan kutu selambe derk ja ridsect. mau pening seminggu if kita face ngan spesis ni. no i'm not humiliate @ discriminate them but this is the fact!!



nampak mamat dreadlock nie?? nampak cool kan ngan rmbut cam tu.... haaa itulah pleasure namanya. even rambut bergerigis, berpintal2 tapi bagi diorang itu adalah kesoronokan. they can change the pain into pleasure. kalau kita... macam mana nak mandi wajib tu... iksh3x tido malam pon rasa beketul2 je kepala... kan3x....


that's special about them. setiap kesakitan depa tukar pada keseronokan dan depa sangat2 berpuas hati ngan cara hidup macam tu. macam bertatoo pon sama. they really enjoy the moment of painful. bagi depa the way they act was totally ethical. kiranya beretika la cara tu...

persoalan... bagaimana dengan amerika yang sewenang2nya ambush negara2 bermasalah macam iraq untuk personal interest?? is it ethical?? is they enjoy with other pain??? yess of course. bagi manusia lahanat macam depa itulah pleasure & of course ethical course their reason is for the world peace. tapi peace kepala otak depa la kan.... mangkok x hingat!!!


kesimpulannya... layak ke kita ikut hedonism nie??? of course la x. islam agama yang tidak memberatkan umat2 dia. xdek penyakit carik penyakit nak buat apa?? duduk la diam2 x payah nak seksa2 badan. because we practice perfection. bagitau aku apa lagi x cukup & x puat hati melainkan followors tu sndiri yang asyik wat hal..

ok tamat~

Saturday, October 2, 2010

inikah balasannya????

semalam lepak gila... tapi started malam semalam until now aku masih gila menyiapkan assignment. Arab assignment nie ciput je tapi nak tatih2 type perkataan arabic macam org buta keyboard. huhuhuhu nak translate dari english ke malay 1 hal. even kita paham pekataan tu tapi kekadang mengong jugak nak translate. tgk google translation pon macam x betol je.. heh pakai sense lagi bagus. paling bagus ialah ayat yang aku translate pon aku x paham. hahahahahaha

inilah pembalasannya atas kegembiraan semalam. 2 pack 3 in 1 coffee aku mnum tadi so skang kejang pale otak siapkan repot. system 70% but i'm not contribute so much on that sebab x paham menda. huhuhuhu BEL report pon sama... aku sibukkan diri ngan arabic assignment nie dulu.

well bangun pagi tadi i'm notice my throat is not well. ahhh sudah...macam nak selsema je rasanya nie. jadik aku da be prepared, mnum air suam lebih, mandi seawal mungkin cozz aku x suka flu especially bila dalam class ngan suasana aircond.. ( buruk ok bila dengar kita je sroot sreet). & i'm also notice yang aku da makin jarang amal nutricious diet. vitamin da abis x beli2 tambah lagi. kurang close ngan vege & fruits. memang aku carik nahas sekarang. kalau mak tau nie susah la kiranya....

jadik sebagai preparation.... ubat berbakul2 tu simpan siap2 di tempat yang betul. sok lusa carik vitamin. malas makan sayur pon xpa da... hahahahaha

kadang-kadang~

kadang-kadang aku selalu menyalahkan diri kalau apa yang aku harapkan x jadik kenyataan
kadang-kadang jadi lemah dan cepat menyerah kalah bila masalah mula mendatang
kadang - kadang aku cepat melatah bila masalah muncul tiba-tiba tanpa aku harapkan
kadang-kadang aku selalu lupa yang setiap masalah yang menimpa nie akan ada balasan baiknya dan hikmahnya.....



aktiviti hari ini

gerak ke alor setar... nampak gayanya kali ni aku agak mencari nahas. plannya hari ni nak tengok jumpers main parachute kat menara alor setar. memang gempak la jugak aku nengok tapi tempat landing kecik sangat. bapa orang aku tengok landing x cecah tanah tapi tesangkut kat tiang lampu smpai condong tiang tu. heheh lawak la jugak tengok gelagat tapi x smpai la nak guling2 depan tu. jaga adab la beb depan encik chef..... before tu carik nombor celcom baru untuk encik chef sebabnya nombor dia masalah. memula planning nak beli dua nombor ala2 nombor kapel gitu tapi aku da tarik muka patblas duaplohpat.... giler sayang ahh simkad nie. ramai scandal plak tu akan roger nombor nie. tapi tetiba idea beliau ialah memberi simkad baru kat aku & dia pakai simkad lama aku. lagi hancurrrr~ cuba ngelat la tapi last2 simkad aku bejaya dia pegang. aisehh.... susah la aku pasnie...

yang kedua.... plan beliau jugak untuk mencarik baju kapel... gila cantik aku tgk baju kat butik kappa. tapi bila tanya harga terus aku seret encik chef kuar. gila mahal!!!! (bapa byk gila da aku nie) 2 rat lebey.... padahal aku mmg tau menda tu mahal. dalam ati aku memang beria2 lah nak!! bapa kali aku mention aku minaaaaatttt baju tu. tapi xyah la beli mahal sgt.... padahal dalam ati da gedik lain macam. hembus cket2 bagi dia paham... agak2 kan?????? dia belikan x untuk aku??? hahahahaha nonsense!!!

plan aku tgk movie direject awal sebabnya aku p kat dia lewat, tgk movie takes time so carik aktiviti yang lebey pekdah iatu perabih duit. mana x lewat kejut aku pukul 6 pagi subuh baru nak azan. pas semayang konpem la aku smbung mmpi balik. huhuhu dan3x baru aku perasan selera encik chef nie tinggi rupanya padahal aku tengok besa je pon....


tengok jumpers main parachute sungguh2 teruja..!!! time depa da buka parachute nak terjun ciap bunyi suara lagi YEEEEEHUUUUU!!! hahahahaha gila ahh best. mesti puas tahap dewa boley lepas perasaan mcm tu tpi bak kata encik chef nyawa hanya bergantung kat parachute ja. if hilang bukan ada jual kat kedai repair moto pon. (ehh apa kaitan kedai moto plak?????) tapi bagi aku orang yang gila extreme sports nie mmg gila berani ahh!!

tau kan ada sorang jumpers maut 2 3 ari lepas kat situ. encik chef pon ada skali menyibuk rakam. ngeri la jugak. imagine macam buah tembikai terhempas dari tempat tinggi... mcm tu la.. dengar kata tali tesangkut kat helmet. persoalan aku pada encik chef waktu itu

me: agak2 depa ni mati syahid tak??


he: ada plak mati syahid.. keja gila ni semua yang. tapi betul la berani sangat depa nie..


me: eh kenapa??? abg x brani???


he: wooooo (geleng2 pala)


me: kahkahkahkah


he: (amboi budak sorang nie) nyawa yg oiii nyawa.....

me: ok dear, i'm shadap now

last nmpak muka aku da bosan bila aktiviti lipat payung kat atas lagi lama dari terjun so lepak2 kat kola kedah tunggu pakcik nelayan balik dari menangkap ikan (yeke???) then terus balik SP. sempat dia invite kawan2 aku belanja kfc. itu penting ok. nak amik hati aku kena amik hati org2 terdekat aku sama. cheewahhh!!! hahahahaha

kesimpulannya... kawan2 no celcom aku da betukar..... hukhukhuk

Friday, October 1, 2010

Dadali Band di saat aku mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............



p/s: lagu nie xdek kaitan ngan hidup aku lagi memandangkan menghadapi saat bahagia sekarang... hehehe tapi sedap siot lagu nie

mangkuk yang paling hayunn~

apa jenis manusia ini aku tak reti nak identify. mulut manis tapi perangai busuk. tak tepikir aku macam mana aku boleh penah simpati dengan lelaki macam nie. rasa jijik bila ingat balik. kenapa???? dia buat masalah then tuding jari kat orang lain. bagus2!!! sekali aku terheret dalam masalah nie. itu aku paling tak puas hati.

mangkok hayun ini blackmail ibubapa gadis ini menunjukkan gambar2 gadis ini besama lelaki lain. (hanya bergambar jgn pikir lain). kahkahkahkah!!!! ko ingat ko boleh bahagia buat keja j***n*m macam nie? ko ingat ko boleh terlepas?? ko ingat mak bapak budak nie terus on the spot jatuhkan hukuman tanpa siasat???? ko salah labu... ko salah.... masa budak ni derita dengan ko memang parent dia buat keputusan drastik pisahkan korang sebabnya instinct orang tua melebihi segala cinta palsu ko. aku saksinya.. tapi atas dasar kesian aku layan sedih ko. i'm totally ashamed! damn lah!!!!!

hidup ko makin susah starting now. kerana doa ibu bapa itu sentiasa didengari... ko cuba rosakkan hubungan keluarga. 1 fine day ko akan dapat yang setimpal. ALLAH maha adil. aku simpati pada anak itu kerana mendapat "bapak" & "abang" seperti ko.