Friday, July 1, 2011

fenomena

walaupun dah agak terlewat tapi teringin jugak aku nak buat statement sikit pasal fenomena rancangan2 kat tv baru2 ni yang buat warga2 malaysia gundah gulana, tertawa gembira & tersenyum bahagia (cehhh ayat).


1. NORA ELENA
hebat2.... makcik2 tahap veteran pun sanggup berenti kemas rumah bagai nak nak menonton cita ni punya pasal. tak tahu la pulak ada ke tak pak2 bilal ke pak imam ke yang sanggup cuti ke masjid sebab drama ni pun tayang time kemuncak maghrib ye dak. tapi memang fenomena nora elena hebat la sampai kaum2 perempuan pun dah siap compare2 lagi laki or balak depa dengan watak seth tan dalam drama tu kan............. readers perempuan sila jangan tipu... hahahaha sebab aku pun buat menda tu.. persoalannya... wujud lagi tak lelaki sehebat seth tan tu??? jeng3x...

*encik chef sila jangan murka... heheheheh

p/s: aku x follow sangat cerita ni sebab aku prefer baca novel lagi... sebabnya expression watak2 dalam cerita tu tak menonjol sangat berbanding dalam novel dimana setiap inci perasaan boleh kita faham dan rasa....


apa-apa pun cerita ni memang sweet lah!!!









2. MAHARAJA LAWAK

abang aku sanggup tempah astro warna semata2 untuk musim maharaja lawak ni. dan kami sangat2 lah enjoy tiap minggu hari jumaat malam, selalunya petang aku atau adik aku keluar kedai beli kacang atau snek sebagai kudapan masa menonton. paling hebat kekadang dah enjoy gelak sampai berterabur kulit kuaci tapi bak kata nabil AAK... ada aku kesah???? hahahaha tapi rancangan ni memang 1 family aku enjoy. sebelum ni aku macam menyampah tengok sepah tambah2 lalatamplom tu tapi skang ni macam jatuh cinta dekat si jep sepah tu... heheh lawak depa memang terbaik lah!!! salute!!!




rancangan-rancangan lain seperti AF9 jugak antara fenomena tapi kureng la bebanding dengan dua rancangan di atas. tapi macam mana pun rancangan nie sebenarnya mendekatkan lagi hubungan sesama family. seronok kan berkumpul bersama 1 family dan boleh santai bergelak bersama2... so sweet!!!

respect itu harus ada

dari pemerhatian, pengalaman, pembacaan aku dan jugak sumber-sumber yang boleh dipercayai,

oh by the way kali ni aku nak discuss topik mengenai perhubungan antara lelaki & perempuan ni yang sememangnya unik & subjektif.

sorang kenalan aku, perempuan... she's very nice, mmg boleh buat stok BFF la tapi sayangnya in term of relationship dia x dapat manage well. pakwe dia memang stok baran kacau bilau. asal gaduh je maki2 is normal thing. pompuan gila, bodoh, bangang da biasa.... panggilan manje sayang ayang pon habis melayang2.. kaki tangan je aku rasa x hinggap lagi kat badan kawan aku. but my friend boleh silent & menerima.... atas alasan cinta & sayang. tapi apa makna sayang kat sini kalau si lelaki itu takde perasaan hormat kalau bukan untuk yang tersayang pon tapi respect la pompuan tu as a human.

kekadang tak boleh jugak bagi muka kat lelaki cenggini betol x? sesuka hati nak maki bagai macam kau yang beranakkan pompuan ni.. tapi betol jugak kalau kau yang beranak tau sakit nak keluar sorang budak dari rahim, x sanggup nak maki sampai camtu..

kekadang lelaki terlalu mementingkan ego.... one thing... susah sangat ke nak bertolak ansur? if you love her, so accept la baik buruk. kalau ada yang x kenan cer tegur elok2... bagi orang respect sikit. apa salahnya???

bagi aku perempuan ni mudah je nak handle kalau kena gaya.. cer datang pelan2 nasihat, xpun perli bagi berhemah...barula orang cakap lelaki melayu ni romantik & bermutu ye dak?? hehehehe