Friday, July 1, 2011

fenomena

walaupun dah agak terlewat tapi teringin jugak aku nak buat statement sikit pasal fenomena rancangan2 kat tv baru2 ni yang buat warga2 malaysia gundah gulana, tertawa gembira & tersenyum bahagia (cehhh ayat).


1. NORA ELENA
hebat2.... makcik2 tahap veteran pun sanggup berenti kemas rumah bagai nak nak menonton cita ni punya pasal. tak tahu la pulak ada ke tak pak2 bilal ke pak imam ke yang sanggup cuti ke masjid sebab drama ni pun tayang time kemuncak maghrib ye dak. tapi memang fenomena nora elena hebat la sampai kaum2 perempuan pun dah siap compare2 lagi laki or balak depa dengan watak seth tan dalam drama tu kan............. readers perempuan sila jangan tipu... hahahaha sebab aku pun buat menda tu.. persoalannya... wujud lagi tak lelaki sehebat seth tan tu??? jeng3x...

*encik chef sila jangan murka... heheheheh

p/s: aku x follow sangat cerita ni sebab aku prefer baca novel lagi... sebabnya expression watak2 dalam cerita tu tak menonjol sangat berbanding dalam novel dimana setiap inci perasaan boleh kita faham dan rasa....


apa-apa pun cerita ni memang sweet lah!!!









2. MAHARAJA LAWAK

abang aku sanggup tempah astro warna semata2 untuk musim maharaja lawak ni. dan kami sangat2 lah enjoy tiap minggu hari jumaat malam, selalunya petang aku atau adik aku keluar kedai beli kacang atau snek sebagai kudapan masa menonton. paling hebat kekadang dah enjoy gelak sampai berterabur kulit kuaci tapi bak kata nabil AAK... ada aku kesah???? hahahaha tapi rancangan ni memang 1 family aku enjoy. sebelum ni aku macam menyampah tengok sepah tambah2 lalatamplom tu tapi skang ni macam jatuh cinta dekat si jep sepah tu... heheh lawak depa memang terbaik lah!!! salute!!!




rancangan-rancangan lain seperti AF9 jugak antara fenomena tapi kureng la bebanding dengan dua rancangan di atas. tapi macam mana pun rancangan nie sebenarnya mendekatkan lagi hubungan sesama family. seronok kan berkumpul bersama 1 family dan boleh santai bergelak bersama2... so sweet!!!

No comments: