Thursday, August 4, 2011

diam itu bagus sebenarnya

maksud aku diam disini bukan bermakna diam bengap ataupun diam pemalu.... diam disini membawa maksud jangan ambik kesah sangat dengan hal sekeliling tambah-tambah sampai turn nak bergosip mengumpat mengutuk bagai...

perasan tak kalau kau jenis kaki mengata, sah-sah hidup kau tak senang sebabnya kau tak senang kalau sehari tak mengata, pastu boleh pulak melenting bagai nak rak kalau dengar orang mengata kau. bagus la tu... sifat yang terpuji.

cuba jangan mengata, xde la orang lain pon sibuk nak membalas balik. kalau dia balas pon cuba diam.. dah lenguh mulut karang, otak pon da bengap xdek idea nak generate, senyap la kawan tu ye dak???

diam itu bagu kadang-kadang. diam bukan bermakna kalah, tapi saja sebab rasa malas nak take part perangai orang x berjenis macam tu... kan...

sila jangan emosi...

No comments: