Monday, August 15, 2011

semua benda nak dipolitikkan

belek mingguan malaysia semalam... rancak pak-pak menteri mengomen pasal kes pihak majlis jabatan agama penang melarang masjid atau surau-surau menguatkan bacaan al-quran.... kalau nak komen tak setuju takpa jugak tapi ni mesti komen-komen sangkut dengan parti pembangkang, politik bagai.... ikut hati nak je buat direct call kat pak-pak menteri ni and says "can you please shout your mouth!!!!!!"

sudah-sudah la... kes JAIS attack gereja nak merepek, kes ni nak merepek, semua benda nak politik2... kenapa...... ini la penyebabnya orang melayu berpecah belah. apa-apa masalah sebelum bagi apa-apa statement tambah-tambah tentang agama, bagi je la pada mereka-mereka yang arif... orang alim, mufti... sebab diorang-diorang ni la yang dekat dengan al-quran dan as-sunnah.. tanya pandangan depa then... kau nak come out dgn statement ok la kan..... ni tak refer apa terus hentam, rakyat yang x paham menda ikut mengeji, haru biru jadiknya.....

rakyat seharusnya bijak memilih.......

p/s: pandai pulak aku keluarkan isu politik... apa-apa pun rindu pulak kepada encik azizi a.k.a encik politik aku. if he's here maka sampai tersedak-sedak aku mendengarnya.... now he's gone... harap-harap nnti dia muncul balik


1 comment:

NazRee.. said...

slogan tu mcm dlam iklan tv ja wei... ahhaaa...