Tuesday, August 16, 2011

homesick

nak mengadu kat encik chef pun keja dia busy memanjang..... aisshhhh sedih2... nak mengadu mak??? hah suara x keluar, meraung jadiknya nanti....

rasanya sejak dduk hostel start form 1, aku jarang sangat menyambut puasa sama-sama dengan family aku. bila makin dewasa ni komitmen makin bertambah-tambah, masa berkualiti bersama keluarga pulak makin berkurang..  sebenarnya dah 13 hari jadik orang ipoh ni baru 3x aku call rumah. tu pun masa mula-mula sampai.. bukan xmau call tapi sedih lah!!!!

then semalam mak call time aku tengah tido petang. terpisat-pisat jugak la baru sedar. mak cakap belum prepare apa-apa lagi untuk raya sebab nak prepare dengan aku.... tu dah buat aku sebak...

yang menambahkan lagi lemas perut aku ni (statement orang utara bila rasa betul-betul tak selesa) bila makcik bagitau kemungkinan aku kena extent lagi masa kat sini.... sebab risau baby ada masalah kena deliver hospital lagi so aku kena stay untuk jaga akmal... so tiket bas tu burn je....... 

saya rindu mak saya... saya rindu rumah saya.....


dan.... semalam entah apa mimpi tiba2 aku macam terdengar suara orang berbisik "ramadhan dah hampir ke penghujung" serius tak tipu... dan tgh2 tetido pun boleh terjaga....

aku banyak berpikir sekarang....... macam-macam hal... kalau la aku ada kekuatan untuk merubah semua ni...cuma berdoa ini bukan ramadhan terakhir untuk aku....... 

1 comment:

NazRee.. said...

alolor.. kesiannya.. rilek la aku pun tak penah bukak posa dgn family since bekerjaya sebagai pemanggang ayam dekat bazar...