Saturday, August 6, 2011

queen sized

baru ja lepas tgk cerita ni kat diva universal tadik. tak sempat tengok ending sebabnya cik akmal tukar channel ke astro ceria. tapi memang nampak sangat manusia-manusia golongan berkulit putih ni sangat obses dengan bentuk badan yang kurus menawan.... especially golongan remaja. kalau teen yang berbadan besar sumpah x famous, jadik bahan ejekan pastu susah nak carik soulmate. diskriminasi kan......

adil ke kalau golongan berbadan besar ni dianggap sebagai bahan pelawak???? aku pon notice yang kalau golongan berbadan besar ni cukup susah nak carik pakaian yang sesuai. also pandangan sinis masyarakat yang lebih gemar jadikan golongan si kacak tampan yang memiliki badan sasa dan jelita rupawan yang body nya ala-ala jessica alba. adakah golongan-golongan ini yang dianggap seksi oleh masyarakat????


nope.... sebab stigma masyarakat ni tak sama... ada yang mengatakan kurus itu seksi.... tapi ada jugak yang mengatakan gemuk itu menggodakan....


kalau gang-gang mat salleh setuju kesempurnaan seseorang wanita itu melalui tubuh badan yang berbentuk ala-ala kerengga, lain pulak persepsi masyarakat di mauritania sebuah negara yang dekat-dekat dengan india. kaum lelaki kat sana pulak anggap perempuan gemuk itu seksi. pelik bebeno.....
kanak-kanak perempuan sejak kecik lagi dah dilatih untuk makan banyak terutama makanan berlemak, kaum-kaum ibu akan memaksa anak perempuan mereka makan dalam kuantiti yang banyak sampai kejong anak dara depa pon tak kisah, kalau terlampau makan, muntah, pas muntah sambung makan lagi... sebabnya anak-anak perempuan kan satu bebanan, so kaum ni sumbat makanan so bila anak depa gemuk banyak la peminat ye dak.... hehehehe macam-macam hal... tapi masalah la pulak bila dah terlampau gemuk ni macam-macam penyakit attack

INI........








INI...........




ATAU..........







kalau yang ni pulak????????





p/s: pertama yang paling penting adalah kesihatan yang baik kan......
kedua pulak.......yang penting hati dan perasaan ye dak!!!!!! biar cantik di hati baru cantik pada pandangan mata....

No comments: