Thursday, October 7, 2010

homesick!!!

2 3 ari lepas kol mak nak tanya kabar.. soalan pertama dia... "nak balik ke??" sob3x nak terburai air mata den nie ha... mnggu ni xleh balik la mak... ada keja....

tadi kol mak nak bagitau ada test nak mntak restu doa...

me: mak ti tgh drive ni.......
mom: nak balik umah ka???
me: (belum abiskan ayat) xla mak... ada test... mak doakan la...
mom: yala mak doa.. mnggu ni balik???
me: ada conference la mak... xleh balik kot...

sumpah!!! kalau mak tanya lagi pasni konpem bilik aku nie banjir!!!!! aku sedang berkira2 nak lari balik even sat jenguk umah. (poyos gila padahal baru 2 mnggu x jenguk kampung) arrgggghhh aku x peduli la org ckap aku anak mak ke, anak manja ke, homesick ke, kalau aku kata aku nak balik aku boleh je jadik keja. tengah2 malam sorang2 pon keja aku jalan if bekaitan ngan homesick nie... tapi mak.... skang ti terikat dengan komitmen.... sungguh rindu umah tapi kena setlekan kat sini dulu....

mak aku memang... asal aku kol je mesti tanya nak balik ka x....confuse gak kekadang....
1) adakah bila aku nak balik kampung je baru aku kol mak bagitau so skang pon bila aku kol naksembang bab lain dia akan ingat aku kol bagitau nak balik?????

2)adakah mak meriindui anaknya ini & berharap aku pulang?????

3) adakah mak nak mengajak aku jalan2 sebabnya aku lebih sporting dari balong?????

tapi bila hari aku nak balik tapi lambat smpai pon mak akan kol tnya duduk mana skang so aku assume mak memang tnggu aku... hehehehe mom i'll be back this weekend... sehari & sekejap pon jadik lah!!!

No comments: