Thursday, May 5, 2011

sapa gang aku lajak mai........

KENALI ANAK KEDUA......



1) ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

2) ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

3) TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

4) BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

6) HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

7) BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

8) ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

9) PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

10) PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas....





1) nak kata manja... agak la sebab if lama melepet kat rumah sewa ni mesti rasa mengelupur sakit jiwa semua ada nak balik. masa tu aku sanggup cancel dating, sanggup drive memalam... sampai rumah makan terus makan nasik then dengar mak aku membebel gosip2 terbaru.... dimanjakan??? mungkin jugak... sebab aku pandai amik hati mak aku so nak ilmu nak kecek duit, nak beli baju baru, nak ajak shoping semua dalam poket... hehehehe

2) aku ketegaq??? biang betik!!!! kah3x... sikit tu ada la... tapi kalau mak aku yang cakap jarang la aku ketegaq.... kalau yang lain tu ada aku kesah????

3) yang ni sungguh serius.... memang sakit kepala kalau buat encik chef kecik hati sebab langsung xdek idea nak pujuk.... yang ni memang kasihan kepada si dia... selalunya aku akan buat lawak bodoh dan gelak sensorang time pujuk dia sampai la dia rasa kesian bagi la feedback balik. cis... kesian kan aku...


4) no komen... tanya orang yang bercinta dengan aku.


5) x pasti la... kadang2 goyah kadang2 tetap.. depend on situation kot...

6) haaa aku kurang suka orang tegur aku... so ada cara dia... macam mana??? adalaaaa....

7) berdikari mungkin... dulu masuk U, aku sensorang ke hospital buat med check up, jmpak penghulu, masuk PLKN kena buli, mak x datang melawat... sekarang adik aku nak medical check up, aku follow, aku smbang ngan doktor, aku jmpak penghulu tolong mntak cop bla3x..... yeap aku take care all my siblings.. aku create group "anak2 mak" dalam FB untuk siblings and aku sebagai admin.. hua3x


8) kat dapur mak aku suruh aku masak no hal tapi biar aku sensorang... kalau mak aku tegur satgi automatik aku masuk rumah tengok tv... da bagi keja bagi la aku yang setle kan.... hehehehe


9) xtau... aku x suka marah orang sebab kalau aku marah aku benci, kalau aku benci kang aku tak reti nak stat conversation balik...

10) aku sarung apa yang ada tapi pastikan pakaian aku berbau wangi, sudah berbasuh....

No comments: