Thursday, September 29, 2011

I see what you can't see

sedih ni.... my friend ter"publish" gambar aku di facebook dia... agak mengaibkan... bagi pihak dia meman dia cakap gambar tu tak salah apa-apa... tapi aku rasa tetap salah dan dosa... well penilaian orang lain takkan sama... banyak hati yang perlu aku jaga.. so kadang-kadang terpaksa menjadi hipokrit.. hipokrit itu tidak salah kalau ianya bertempat... so aku maafkan dia... be professional... malas nak bising lebih-lebih... bagi aku xdak point aku nak marah kalau benda dah pon terjadik... mana yang boleh repair, repair la sikit-sikit walaupun reputasi aku tercalar sedikit...

bahagia ni.... kadang-kadang terharu... i love my family... belum apa-apa lagi dah ada volunteer yang confident nak tolong take care aku.. cheewahhh.... berbudi itu berbaloi... kita akan dapat lebih benefit kalau tidak berkira... nak kata ikhlas, Allah saja yang layak mengukur tahap itu..... well faktanya, my cousin volunteer untuk tolong jaga anak mak sorang ni.. beria-ia ajak aku keja dekat dengan dia... so dia boleh pantau... dari sisi negatif aku rasa macam "hello... i'm 23 years old ok!! I can take care of myself!! dari kecik sampai ke besar x penah rasa independent... ada saja family nak sebok hal aku!!!"... hahahaha buruk kan??

tapi dari sisi positif aku "yess!! ada kabel untuk carik keja, shelter,!! harusla aku peram saja duit gaji nanti... korang la bela aku nanti.. hahahaha" and I love to use my positive side. aku lebih senang ada orang ambil kisah pasal aku.. aku senang dimanjakan dengan perhatian. sebab itu bermakna ramai sedar aku wujud di sisi mereka... hahahaha gila statement!!!
It just me. mungkin bagi orang lain, mereka akan rimas, renyah kalau everyone wants to know detail about themself, tapi ntah aku rasa lebih tenteram dan bahagia ada orang guide me. that's my family... my mak, abang long, adik-adik, mak sedara, pak sedara, sepupu sepapat, if they volunteer to take care of me, why should I refuse to accept?? x patut kan...

masuk kelas kawan-kawan tak pernah lupa & segan nak greeting, bertegur, bergurau & sharing knowledge.
balik rumah mak tak pernah letih melayan karenah kadang-kadang kering poket, nak kan masakan yang complicated, tolong kemaskan kain baju.... i really admit, even aku dah menjangkau 23 tapi mak masih melayan anak-anak dia seperti kanak-kanak perlukan perhatian.
even punya abang yang sangat tak best diajak bersembang (best lagi smbng dgn tunggul), but in other side, he's the best brother ever. x pernah berkira dgn adik tersayang...
adik-adik yang sangat sporting dan gila-gila... boleh dibuat kawan, lawan, dan tempat bermanja...


I don't know... malam ni terasa istimewa.. manusia di sekeliling aku semuanya Allah kirimkan yang terbaik... walaupun ada diantara tak sempurna, tapi semuanya membahagiakan aku. ketidaksempurnaan tu aku dikabur oleh good manners with me..

terima kasih anda semua...

No comments: