Monday, October 31, 2011

salam bloggers

lama tak update... if ada sesapa yang meroyan tunggu aku post new entry maaf la sebab lama menyepi. selain busy dengan hidup (ye la tu) aku jugak takdek idea + mood nak berblogging.. kang merapu ke laut readers menyampah pulak ye dak... anggap je la aku koma sebentar dari alam penulisan... now... here I am.

life sikit sebanyak makin challenge la... nak kena mengadap final semester. memang stress.. x penah2 aku teriak kat mak aku sebab banyak keja last2 sebak jugak baru-baru ni time call dia. sebab rasa stress yang teramat. aku still x boleh cope dengan life yang macam ini.

baru2 ni ke langkawi interview society kat sana tentang leadership style yang penduduk kuah idam2kan... memang menguji kesabaran, bayangkan kena masuk keluar kampung, ala2 orang buat bancian tu. berpanas hujan bagai untuk dapatkan responden. sapa yang penah handle research tahu la hazab nak dapatkan respondent macam mana kan.... tambah2 kalau melibatkan orang luar sebagai responden macam aku n kekawan aku ni. tapi ada jugak add value yang aku realize... sel2 otak aku dapat berkembang bila aku interview society especially issues regarding politic ni kan... ada yang cakap bagai nak rak tapi last2 pointless...

dapat jugak pengalaman bertemu dengan ketua pemuda umno bahagian sana... cakap berdegang2 la tapi at the end aku rasa macam "u better stop talking nonsense."

orang politik memang pandai bercakap n manipulate everything. kalau yang dapat digest niat sebenar politician ni memang manusia akan jelik & serius menyampah tahap gaban... masalahnya certain people x boleh digest intent sebenar politician n hanya yes bos yes bos. itulah kekadang ada orang yang tak sedar diri tu. becakap macam pakai kepala lutut.

apa aku merepek ni... hahaha sekian

No comments: