Friday, May 28, 2010

my weekend

Bercuti kat kampong lagi mnggu nie… x serik2.. hahaha las week sebok konvo this week balik lagi atas pemintaan mak. Yala keta wat hal plak. Laz week da bonet belakang wat hal jam xleh tutup. Nasib la time tue aku da smpai umah kalo x balik kampong ngan bonet tenganga… aiyark!! At first balong soh bawak keta dia dah aku ngadu bonet still bemasalah… wah abang aku mmg pandai carik masalah… keta dia tue nama je dia tapi mak aku yg banyak nolong. Bawak mak aku jenjalan ngan keta tue pon belom g then soh aku bawak balik kampus.. cayaq abih aku nye kolera telinga nnti.. uhuhu… better balik ngan keadaan uzur nie ja…

& now here I am.. kat kampong dah. Mak soh balong tengok2 tapi balong soh anta kedai ja. Aduhai mana la aku tau nak anta mana so akhirnya aku decide kedai encik adi tue kat kola ketil.. tue pon mak yang gesa kalo x aku biaq ja bonet cenggitu.. hehehe thanks mom u always concern on me even I’m not that good. Huhuhuhu

Rupa2nya…. Menda hah mamat tue cakap… da menda patah la kat bonet keta tue so kena welding balik n bla3x…. da bole ttp tapi tiap kali bukak bonet tue kena tahan ngan tangan… amboi berat aih!! Depa nye kedai taleh welding so I have to find another workshop… aduh!! Aku da rasa malas. Mata pon susah nak bukak cozz cuaca terik.. mak ajak carik kasut skolah utk adik aku jap so ikut ja dulu. then ushar2 kedai papa patut… otw balik mak ajak beli cat umah.. aik!!! Nak cat baru ke?? Lalalala~ aku bab2 cenggini mmg gemor sesangat. Ahahaha patut la tadi beria2 tnjuk aku 1 umah yg cat cantik.. ada agenda rupanya… hehehe

2 kedai kuar masuk akhirnya dcide gak color pilihan… coklat n carrot milk. Okey la tau kan… then terus balik umah… lalalala~

Ooppss pasal bonet tue… mak aku gesa gak soh aku repair terus… saying betul mak ngan keta arwah abah nie.. hmmm tapi aku malas lagi. Sebabnya kedai welding aku xtau.. nnti mntak tolong mmber class la.. xpon ein… xpon balong… errrr… xpa2 nnti aku decide!

No comments: