Wednesday, January 13, 2010

i've got sick

unfortunate... I've got sick today. it is the worst thing.dahla aku x boleh catch up lagi subject akaun then tetiba x sihat camnie... agak merugikan sebenanya. tp x nafikan semalam mmg tersangat busy. bout 2am bru aku betol2 boleh letak kepala & rehat dalam erti kata yg sebena2benanya. bgn pagi dah rasa lain. hdung pon asyik berair je. huhu dlm class plak air-cond lagi la...

then when i came back to home da rasa seram sejuk. tp xdek la demam mana pon. lebih pada selsema. pas anta mmber ku ke class ku terus gerak ke UK. mem kat situ tanya no matrik lama time diploma pown ku da sgt blur. tepaksa kol ana tnya. huhu malu plak tp kepala aku sgt berat n xdapat nk pikir papa. dpt MC trus drive balik n tidor... doc bagi ubat flu yg paling kuat. tp ku x la ngantok sgt pon.. las2 tgk la ku blh maintain dpn notebook nie plak. hehehehe

tpi nie da rasa chat cket compare tadi. baru smlm ngungkit ngan mmber ku ngan keja2 yg x penah sudah. ku kata kalo boleh pengsan sat tue la matlamat utama aku. pengsan... hahaha tp demam plak yg dapat..

i hope that i can get well soon. ngan mmber clas pon kenal x abih lagi so rugi betol awal2 sem da MC nie. memalukan ja... n hope gak body aku boleh cope ngan degree nye style yg lebih aggressive. hohohoho

semalam.... as usual class CTU aku slalu dikenakan. baru 2x class dia. cam last week aku beting ngan ustaz tue KFC and last2 ku kalah. seb jgk dia x mntak kan. hahahaha tpi aku rasa aku di pihak yg benar.

masa kejadian tue ngah discuss sal kaum2 peribumi di malaysia n dia tnya bebudak clas sape asal kedah. dengan bangganya ku hand's up. aku disoal nama kaum peribumi di kedah. ku jawab negrito. nie base on pembacaan aku aritu kat berita harian. kaum kat air panas ulu legong tue sebenanya satu2nya kaum peribumi negrito yg wujud kat malaysia. tapi dia cakap kensui. aku mati2 defend jawapan aku smpai ajak beting. tpi bila tanya mmber ku betol la cakap ustat tue. aiya.... tpi dia jnis sempoi.. mmg rilek p class dia. byk sembang hal politik. hehehe

mnggu nie plak dia dscuss sal pembakaran gereja2 di malaysia yg belaku skang.. sapa yg besalah... org melayukah???? ntah no comment tpi bila fut sebut nama aku soh bagi pendapat... MASYAALLAH.... sat2 nama aku kena panggil bg pendapat. dekat 10x gak smpai aku x senang duduk. serius aku x amik pot sgt isu2 nie tapi pas insiden tue stat semalam aku da cuba memahami apa kes yg belaku sebenanya....

penggunaan kalimah ALLAH oleh pihak kristian nie... nak komen lebih pown ku budak lagi rasa.
tp isu nie x penah diperdebatkan pon kat Mesir eventhough kalimah ALLAH nie digunakan oleh kaum nasrani dan kristian kat sana. bagus la kan depa guna nama ALLAH... macam depa mengaku kewujudan DIA la... it is good... tp kalo depa wat nie utk nak salahguna... x elok la... aku pown marah... tp kes bakar2 gereja nie macam ada dalang plak ka.... nak pecah belahkan keharmonian bangsa... hurmmm... jgn la insiden 13 mei berulang balik.... Malaysia dah ckup terancam ngan macam2 masalah kalo isu kaum n agama nie dibesar2 kan lagi alamatnya.... lingkup la...

1 comment:

NazRee.. said...

hahaha.. ang mmg brani.. hehe..
well.. aku pn ada komen gak tntg ni tp sgalnya dh ku komen kat ang. tiada siaran ulngn. haha