Monday, March 7, 2011

corat coret putrajaya

planning member kelas ke putrajaya akhirnya menjadi kenyataan... memang havoc dan sepanjang perjalanan aku memang kagum MasyaAllah.... bukan selalu ke putrajaya so bila sekali sekala sampai automatically rasa bangga + canggung tu ada la kan...

trip kami ke Ministry of Finance. blaja tengk camna government spend & allocate money. then belajar hutang kerajaan. pergghh memang sangat2 interesting la... aku plak duduk sebelah madam kesayangan aku... rasa safe & secure bila officer tanya soalan Dr zauyah cakap slow so aku da tangkap awal dri student lain. bagus kan...... hohohoho

pesan2 officer tu jugak... very interesting if nak apply keja kat MOF ni... tapi kadang x tido la pikir strtegic nak allocate.... smpai dia cakap kadang2 junior officer nak authorize duit nilai berbilion2 ringgit pon terketar2... gila kau duit berBILION!!!!! hempuk sebilion atas kepala pon boleh koma gamaknya.... fuhhh challenge kan....

byk la info aku n kawan2 aku dapat... ooo by the way actually hari tu jugak dua fac dari UiTM Machang pon join... tapi depa nye dressap perggghhh kalah mak datin.. kami lagi hebat!!!! uniform BASiC 1 sut. lagi sempoi... dan nampknya bebudak aku jugak yang aktive participate n bertanya soalan. smpai sorg officer tegur... mana x bangga beb!!! hahahaha

selingan sikit.....

see!! aku sgt menumpukan perhatian!!!


 ini singgah lunch kat food court area2 situ


 ini time jenjalan pas dengar talk... harusla melaram kan...
 pandai x kawan aku edit?? encik chef tengok ni confirm guling2... nasib dia x endah sgt blog aku..


dalam kawasan MOF


malam sebelum tu kami bermalam di kolej akasia INTEC UiTM. sampai2 aku n kawan2 masuk besiap singgah kedai mamak jmpak mmber lama time diploma... ntah hamenda kedai tu. masak x sedap, bawak air tumpahkan atas riba aku, sirap aku bersemut. memang hangin la dengan penat & perut masuk angin kus2 bagai. tapi aku bejaya kontrol the situation... hahaha

overall.... best jenjalan dgn kawan2... cumanya aku terkilan sebab bawak baju overloaded, selimut dengan jacket and sweater tinggal kat rumah. kau imagine la berapa punya sejuk smpai gigil2 aku dalam bas... nyesal x sudah tau!!!!!!!

1 comment:

Dda Ly said...

hehh gambar tuh...pandai sgt2 kwn kamu edit..:)

meh ke rumah..
~stationery~
keep in touch ye..♥♥♥