Sunday, March 20, 2011

kebetulan teramat sangat.........

guess what!!!!! mesti semua tak boleh teka sebab aku belum pernah post entry ni.... dimaklumkan la khamis malam aritu macam aku story Club aku handle dinner... tapi semua tugas mmber2 class aku pegang including aku as exco protocol. tapi xdek menda sangat pun yang dibuat sebabnya aku kalut buat benda lain... heheh ntah sibuk apa aku hari tu.... ok apa kata aku start dari mula...

after habis kelas Dr. zauyah, kami terus dihadap dengan last meeting untuk briefing apa patut sebelum ke dinner kan. then dalam pukul 2 pettang baru tamat terus balik makan (lapar beb) then rehat2... dalam pukul 4 aku begegas ke kolej jemput jurumekap & sorang model untuk ASEAN fashion show malam dinner aku. hanginnya bila model tu ya ampunnnn!!! lambat bebeno.... aku plak yang nek menjemput smpai ke depan hidung kan.. tapi harusla berlagak professional... cuma pesanan pada kamu next time nak jadi model in reality.... susah la nak carik makan kalo x bedisiplin cenggini....

sampai2 di hotel, aku setle2 apa patut then tetiba dua org kawan aku mintak excuse nak kuar ada hal.... ohhhh x boleh jadik!!! aku nak follow jugak2 even depa x bagi. rupa2nya nak pegi mekap kedai untuk dinner. hahah tetiba otak aku kosong terus setuju nak join. seumur hidup mana penah mekap gempak2 oiiii.... nak jugak tunggu nikah la tapi kali ni ada can terus setuju.


aku & 3 member terus gegas ke 1 butik. masa ni 3 jurumekap da get ready. 2 orang nyah, sorang pompuan asli bertudung. welll aku dapat pompuan bertudung tu... Alhamdulillah la kan...then transformation pun bermula...memang sengsara bila orang conteng muka kita ni. sampai nak tersengguk aku sebab mengantuk more than half hour jugak la dia hadap muka aku ni.... last2 tuan punya muka pon macam x pecaya muka dia da transfer macam princess segla bagai kan.... hahahahahaha ok sila muntah


akhirnya da setle then balik ke hotel... unfortunate hampir2 pukul 8 pon xdek student datang lagi.... tegesa2 jugak aku n mmber lain kol each class rep ntul make sure datang on time. kan ke kelam kabut if pengarah datang tenok2 student xdek sapa dengan ballroom kosong.... malu2.....dan seperti diduga.... yela maghrib kan masuk lewat sekarang.... paham3..... then ketua program aku tepaksa dengan backup plan bawak ke coffee house dulu sembang2...

around 820 malam baru orang stat masuk dewan. masa ni jangan cakap la aku sendiri pon x sempat update lecturer yang masuk. nak iring x menang kaki tangan dah. bahagian registration lagi la crowded gila... hehe tapi boleh la manage. silap kecik sikit2 x dapat ngelak tu apa boleh buat kan....

overall nya boleh la tahan dinner kali ni cuma tak bestnya aku x sempat jamah makanan. setakat salad tu ada la... huhuhu sebab utama ialah perut akuu da stat meragam. lunch lewat sangat so perut da masuk angin. muka da cun pun tapi perut meragam hati gundah gulana xdak sapa tau... huhuhuhuhu

kisah bermula bila otw balik member ajak singgah nasik kandar makbul. teringat aku dinner diploma bila lepas dinner kai singgah makbl jugak lepak2 last2 aku tetinggal kunci dalam keta... huhuhu 3 pagi baru boleh balik rumah sebab bukak pintu keta tu...


malangnya sekali lagi peristiwa malam tu berulang. aku x paham apa la kenan aku dengan si makbul ni. kali ni tetinggal dalam bonet plak lepas amik barang aku terlupa kunci aku ter"misplace" kat situ. memang panik jugak la.... pas setle member aku makan segala bagai kami start proses keta aku tapi susah bebeno ngan wira ni... sebabnya nak kopak getah cermin keta susahnya ya amat la kan sebab kejap... lagi 1 aku pon seriau tengok takut2 keta abang long ak ni calar habis la riwayat aku sebagai adik mithali..... dah selalu sangat nyusahkan balong... huhuhu

mijie panggil kawan dia setle x lepas... fut panggil mmber dia setle pon x boleh... las choice mmber mijie panggil kawan dia mekanik untuk kopak pintu keta. tapi nasib baik tak kopak betul. member dia main acah2 dengan pisau ja.. tapi dia sempat komen la keta abang aku ni ntah dia wat apa secure lain macam. nak acah pisau pun bukan main payah lagi.... huhuhu akhirnya kereta berjaya dibuka... ada la nak dekat2 pukul 3 jugak baru setle....


terharunya sebab ramai kawan2 bersama aku masa tu... tak terbalas budi... ada yang bermotor saja pon nak jugak tunggu kan.... maknanya aku ni kawan yang baik la kan????? hahahahaha sila muntah lagi sekali if meluat dengar statement aku...


di kesempatan ni aku nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada kawan2 even ada yang xdela rapat mana tapi usaha tunggu aku... sob3x!!!

mijie, fut, remy, azril, aini, aus, am, effa, saffa, jija, tie, qhai, anne, kak intan, farid, mus, zatie, anis.... memang jasa anda xkan dilupakan sampai bila2... huk3x

 antara pic yg sempat di snap...semua muka pasrah je... tapi ada sempat yg pose


abang pomen tebaik lah!!! heheh

3 comments:

Putera Naim said...

ak ada d tmpt kejadian ni ha...

Anonymous said...

hahahahah

NazRee.. said...

agak2 macam betty benafe tak hang mekap tu? ahahhaha

dan hang memang cuai! olong ubah sikap anda!