Thursday, November 24, 2011

this is life -dedicate to my shy boy-

aku rasa terpanggil untuk dedicate entry ni untuk seseorang yang penah aku sayang..... (errkkkk). malu dan segan dah nak mengaku sayang sebabnya of course la dah ada yang tersayang sekarang... dan kami jugak dah jadik orang asing dalam life masing-masing walaupun pernah berjanji untuk menjadi kawan sampai mati... so as a friends, i would like to dedicate this entry for him because deep inside my heart, he still my friends....

manusia merancang tapi sebaik-baik perancang tetap ALLAH yang satu. mungkin kali ni kita rasa kita dah hilang sesuatu yang paling bermakna, yang paling sesuai dan paling kita sayang dalam hidup... tapi Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita... hari ini kita kalah dan diuji.... itu maknanya Allah sayangkan kita dan as a servant, find Him and seek for forgiveness.... ujian kadang-kadang mendekatkan kita padaNYA... tapi berapa kerat yang tenggelam dalam kesedihan dan asyik meratap tentang orang lain daripada pencipta sendiri.

aku tidak baik... tapi aku cuba menjadi terbaik.. walaupun masih banyak cacat celanya... dan aku sedar berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.... kita dah tak memahami satu sama lain...tapi kita tetap manusia, bernafas di bumi yang sama. mungkin juga pernah berlanggar bahu tanpa kita sedar... but encik shy boy... trust me... Allah bukan suka-suka uji kamu...

diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Surah. Al Baqarah:216)

I'm done... don't be sad ok =) Allah sentiasa ada untuk kamu 

heiiiiiii.... this is your penglipur lara rite??... hehehehe

No comments: