Friday, November 5, 2010

ada jugak macam tu...

dalam kekalutan menghadapi lagi 2 paper ni aku sempat lagi balik kampung. hehe saja amik mood blaja. then kalau kat rumah memang x sah kalau tak menonton astro. yela mana mampu nak pasang kat rumah sewa ni yunk oii.... antara rancangan feveret aku... errr malas nak list banyak-banyak iaitu oprah winfrey show.. yeap aku suka betul beliau jadik host dan kebanyakan guess yang dia jemput tak kira kanak2 ke, remaja belia atau nenek tua kebayan, they able to speak out fluently. maksd aku fluent ni bukan apa tapi sangat lancar dan smooth. tak macam guess kat malaysia kekadang host tanya berjela2 jawabnya 1 patah je. apekahhhhh!!!!! ttambah suruh citer pengalaman kadang2 masuk bab lain tu tak kira lagi.. memang tak best lah. bukan nak condemn but please terima la hakikat okey!!! macam baru2 ni nye oprah interview dua orang guestspeaker sorang ni wartawan ESPN. siyes cun minah ni. dia story balik masa dia kena kejar dengan papparazzi sebab ada orang tangkap gambar bogel dia time nginap kat hotel. gambar or video tu plak di expose kat public. so dia rasa di humiliated tapi dia expose gak diri kat depan public untuk show her right la. even gambar bogel dia tededah dia still berani keja , what ever semua tanpa rasa segan. bagus la semangat dia. kat malaysia pon melambak.. kadang2 (especially laki la) perasan muka pompuan ni macam familiar je. oooowwwfffff rupa2nya pompuan ni dalam porn melayu boleh... ehhh apa aku merepek ni??? hahahahaha tak tau la kan....


second guest speaker adalah seorang paderi roman katolik. sangat2 alim dalam erti kata agama depa la tapi akhirnya berkahwin selepas jatuh cinta dekat dia punya followers jugak. haaa as we already know, paderi tidak dibenarkan sama sekali untuk berkahwin kan3x.... sebabnya depa da macam di adopted as anak Tuhan. so they have to be religious person, dengar dosa orang pastu ampunkan, jadik orang yang declare kawin & so on.... tapi macam mana if paderi jatuh cinta???? dia cerita balik internal conflict yang dia kena face, macam2 la.... dan ayat beliau yang paling best bila dia kata Tuhan mengetahui perasaan dia & Tuhan akan faham dan xkan marah la.. lebih kurang macam tu la... dan dia gak sarankan yang paderi2 kena pikir balik law yang x dibenarkan kawin ni... burden kan followers ja... of course la... kahwin kan salah satu nikmat dunia... tak ke rasa di humiliated bila tak dibenarkan kawin padahal that feeling is in nature kan... to love & to be love. ramai dah sebenarnya priest yang amik keputusan berkahwin ni... hmmmm macam2 kan...

No comments: