Thursday, July 8, 2010

gotong royong siri 2

gotong royong kali ke-2.. by the way utk info cik nazri & other readers aku nye adik yg bejaya ke uitm shah alam kos teknolgi tekstil bakal ditukarkan ke uitm arau wekend nie dengan kos industri kimia. very strong!! & adik aku sangat down skang sebabnya dia tau kos tue very chalenging, xleh men banyak. aku pon x larat nak motivate. nak nolong pon x daya sangt. ntah kenapa tapi aku x 100% blame UiTM. admin besa la kadang2 bingai cket tapi sebenanya depa tip-top. adik aku je la yang da stat halo effect ngan surrounding. cian minah tue... pe kan daya... usaha tangga kejayaan. tue ja....


maka bermula la sesi gotong royong di umah aku. dari halaman depan, dalam umah smpai halaman belakang kami cuba clearkan sebaik mungkin. rajin kan??? hakhakhak~


tugas aku paling x glam!! repair paip sink yang tesekat, cuci toilet & bilik air. tapi agaknya keja aku paling mudah sebab semuanya jenis pembersih. hahaha petangnya lepak kat luar umah besama anak2 jiran yang ala2 bayi, cumil huk aloh!!! jangan cakap. mau 5 6 org budak situ & paling glam di kalangan depa of cozz la haku


tapi x best betol bebudak2 nie. nak pronounce nama aku cket punya susah... dik mie pnggil aku "katak bakis", nana panggil aku "kakak batis" sofia panggil aku "wuuu... wuuu"
hahaha but actually they are really2 sweet...


p/s: hamenda aku mencarot.. gotong royong nya story cket ja.. hahahaha

1 comment:

NazRee.. said...

uith! siyes! wah.. hebatlah sepupu aku sorang tu... bia dia nk p??