Saturday, July 10, 2010

memahami erti sahabat~

aku belum pasti sama ada aku sudah tergolong dalam kategori understanding nie. sebabnya aku sangat tak pandai nak meneka hati orang tambah2 bila orang tue x ngaku. cth 


me: ang marah ka nie? merajuk???
she: eh xlah... aku ok


tapi tndakan tak menunjukkan dia ok. hah nie memang x boleh blah!!!


kelmarin aku memanagekan seorang sahabat yang merajok aku rasa... padahal dia x mengaku... hehe malamnya aku da besiap cun2 nak hantar dia balik tengok2 dia da salin baju. padahal tdi da well prepared nak balik. kawan aku lagi sorang da hangin sebab dia da besiap lawa. tapi aku plak yang rasa bersalah.... buat dia tetunggu lama. tapi hari tue semua penat baru lepas gotong royong. dengan lapar semua cukup las2 beli kat area taman ja. aku ajak makan pon xmau, nak tapau pon xmau. haiii nasib2.... las2 aku ke gerai nasik lemak ayam goreng berempah. nie memang favourite dia. aku kenal sangat. hahaha aku pesan utk merajok... lagi sorg plak berdialog...


she: ang boleh lagi pesan nasik kat dia. kalo aku jangan harap nak melayan. kita siap elok2 dah nak hantaq dia boleh wat perangai camtu


me: alah dia cakap kenyang. kalo aku bawak balik nie dia mesti makan punya...


aku paham!!!! aku jugak sorg yang homesick seperti dia. so aku paham perasaan dia yang nak sangat2 balik umah. & aku sangat paham dia dalam dilema antara nak mintak tolong kami tolong hantarkan ke x. sebabnya semua orang masa tu penat. tu apa yang tersurat dalam kepala otak aku la.


akhirnya dia makan jugak nasik lemak tue even sorang2 dalam bilik. hehehe see the leg la...

paginya aku bangun awal, mandi2... nampak dia becakap kat telefon aku terus pelawa diri nak hantar sebabnya aku pon nak ke market so dia boleh temankan jap. taktik berjaya dan dia terima. so aku lapang hati...



my style... i dont care if someone needs help. selagi mampu aku akan cuba jugak2 tolong. if aku penat, sakit, doesn't matter kalo aku masih mampu. serius... so pasnie kepada kekawan... plzzz.... jangan segan utk mntak tolong dengan aku yerkkk!!! hahaha wooopsss ada had jugak... kalo mampu buat sendiri tapi mengada memang aku bising, lagi kalo melibatkan hal2 sensitif & aku x gemor... hah janganla....



p/s: ini bukan entry untuk promosi "balkis kawan baik" atau "balkis kawan memahami" tapi yang penting macam mana nak meng'approach' sahabat yang merajuk seperti ini...nnti2 aku turunkan ilmu

2 comments:

NazRee.. said...

hahhaa.. tgk cam geng2 aku ok ja.. takdak mslah pun. ahhahaa

Go0d gIrL said...

alah jujurkah kamu?? hahaha