Sunday, July 4, 2010

rezeki~

ke pasar malam tadi yang hanya 2 minit kalo tunggang moto. mmg x larat dah la sorg diri tapi gagahkan diri. malas sangat nak masak. tujuan aku 2 je.. beli nasik kerabu makcik yang sedap tue dengan buah epal. (ngidam)

manusia MasyaAllah... aku x pasti sebab perasaan aku menipu padahal org cam besa atau hari nie memang ada pesta. ramai sungguh!!! crowded tempat tue nak jalan pon payah. nasib aku baru pas mndi + badan agak fresh. silap2 boleh tumbang dengan kepala senget sebelah nie sebab headache.

smpai2 kat makcik tu aku nmpak ada 4 org dok q keliling beliau tnggu turn nak dilayan. dia pon sebok je nmpak. terus aku join the waiting club & mata aku fokus pada lauk2 pe yg aku nak pilih ja. ( dalam2 crowded, aku pakai baju 2 lapis.. tshirt & sweater but i'm not sweat! confirm demam neh!) dalam 5 minit aku tecangak situ baru angkat muka tengok akak apa sebelah aku nie... AIYARRKKKK!!!!!! Miss rafidah amat comellll!!! mantan lecturer BEL aku time dip. rajen gak menegor time jmpak.. terus aku cuit lengan dia

me : madammmmm...... hehehe

she : (sengih manje) baru nak perasan I. amboi2 mentang2 la depan nasik kan.. lapar sgt la tue..sorg je ke? mana yg lain?

me: hahahaha serius I x pndang tempat lain. agaknya miss makin kecil & comel tue I x perasan... mana makan lagi arinie. yeah sorg. mmber lain kuar. I x sihat so x join. 

she: amboi... bodek nak belanja la tue.. haha laa p class x tadi??

me: ehhh xdak niat madam... (x tepikir) pagi p, petang MC. heheh... tapi... kalo nak belanja bagus tue.. haha

she: da agak.. hahaha

me: eh xpa madam... saja melawak... xpa I memang rajen mai cnie.. favourite port. mmg sedap nasik dia.. ( aku ckp kuat bagi macik tue perasan aku.. keh3x)

she: haa betol i pon suka...

me: err makcik letak nasik lebih ye...

she: (pndang aku semacam)

me: napa madam?? ala badan I kecik. xdek masalah kalo nak tmbah2 lagi... hahahaha

she: hahahaha macam2 kamu nie...

pas bungkus sume anak makcik tue letak dalam plastik skali nasik madam comel tadi.

me: eh dik asing la...

she: eh xpa2 kira skali plastik asing ye dik....

me: laa madam apa nie... malu I... xpala jom la kita jalan skali stgi boleh blnja lagi... hahaha

she: amboi lebih nie... jmpak lain kali kamu plak belanja I...

hahaha macam tue la.. kalo jmpak x gurau2 macam nie memang x sah... bukan madam rafida amat comel la kiranya...dari beliau single smpai da bekawin still happening & aku sangat respect dia...

bangganya time las class dia aritue time dip, aku & kekawan bejaya wat satu party utk dia. N we manage very well.. haha bangga beb... & itu  1 kenangan yang aku dan kawan2 xleh lupa...

3 comments:

NazRee.. said...

perghh! rezeki murah! ahha.. beh la tu dapat bodek madam ang. ho3..

NazRee.. said...

perghh! rezeki murah! beh la tu dapat bodek madam. ho3...

siti balkis abu bakar said...

well muka kita mmg jenis murah rezki kot... haha