Sunday, January 9, 2011

OBE

outcome based evaluation = OBE...

aku antara bahan ujikaji UiTM yang cuba menerapkan nilai2 OBE dalam diri student. student2 diajar lebih berdikari, high confident dan bagi fully participation dalam class. 2 ways communication. keberkesanannya tengok la hujung sem kalo ko pandai, boleh inteprete balik semua kira effective la tu.

susahnya jadik student OBE. mai final nak dapat soalan straight t the point??? jgn harap... kau ikir la sendiri apa nak jawab....

apa aku merepek ni??? susah jadik student OBE. kena critical thinking, tapi bagusnya ye la jadik orang lebih practical bukan takat so-so je nnti bila kuar. boleh aplikasi balik apa yang diajar dgn lebih berkesan... ye dak???

skang??? ooooo sengsara......!!!!!

No comments: