Tuesday, January 11, 2011

sepatutnya happy kan.....

planning da lama nak berpunya handset baru yang well-function. cukup perfect. & semalam hasrat tu tercapai tapi memang aku bengang & sedih tahap gaban. silapnya aku terlupa survey harga. rugi jugak la dalam 70 ringgit. kedai yang aku beli harga dia letak ngan 450. takleh kurang takeh lebih. masa brader to ciapkan resit aku round2 booth kat situ tanya booth sebelah. 380 semua lengkap include kabel. siap ada kaler pink lagi. wahhh memang tak boleh blah. masa tu jugak brader tu panggil aku nak authorize resit. aku paham sangat. sekali aku authorize, maknanya sah la jual beli... sangat teragak2 tapi cam xde kudrat nak melawan. pasrah je kan aku sign... arrrrrgggghhhhh!!!!!

kesimpulan aku dapat kat sini, jangan gopoh2 buat keputusan.... 70 ringgit burn.... tapi xpa la burn beli handset je. mana tau kot2 kalau aku x pakai duit tu beli handphone aku buat benda lain ke contoh masuk disco ke kan3x????? (ayat amik hati) so... redhoooooooo je la..... huhuhuhu


handphone cikai je. jauh api dari panggang kalau nak samakan dengan BB apatah lagi brand lain kan.... inilah dia... owhhh function??? semua cukup, sound mmg gempak (kalau  x gempak bukan namanya SE ok...) ada one way 3G, tenet2 pon xdek hal, GPS pon provided. ok la tu..


 ni... ok la kan3x....





ni yang pink tu... tapi susah nak jaga la... kalau jenis cuai macam aku mesti calar2 punya... kan3x???
(sila ambik hati aku)

1 comment:

Nurul Afifah said...

sama hp kita warna pink sony W20i juga...aku start beli tahun lalu bulan 3...dan masih guna sampai sekarang..tapi dalam tempoh 14 bulan aku pakai tu..dah 3 kali rosak slide~ 2x tu guna warranty 6 bulan..
tp yang rosak kali ke3 tu terpaksa la sudah bayar...
dan sekarang mcm start mau rosak balik slide dya... apa pun , aku masih syg hp aku tu... 1st hp yg di beli sendiri, guna duit sendiri..huhu